Το Μπενίν "πέταξε" έξω το Μαρόκο

από Γιώργος Γκάτος

Το Μαρόκο ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά έχασε πέναλτι στο 90΄+6′, αστόχησε σε ακόμα δύο στη διαδικασία στο φινάλε και το Μπενίν με 1-4 από τα 11 βήματα συνεχίζει στους “8”, δίχως να έχει νικήσει ποτέ στο Κόπα Αφρικα.

Το Μπενίν είχε τερματίσει 3ο στον όμιλό του. Το Μαρόκο αντίθετα ήταν στην κορυφή του δικού του. Η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν η πρώτη στη σειρά της φάσης των “16” για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και οι Μαροκινοί ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς οι αντίπαλοί τους σε 12 αγώνες στην ιστορία τους στον θεσμό δεν είχαν νίκη.

Δεν έκαναν ούτε στο 13ο τους ματς (5 ισοπαλίες, 8 ήττες), αλλά χαμογέλασαν στο φινάλε. Εκείνοι ήταν που πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά, επικρατώντας με 4-1 στη διαδικασία των πέναλτι, με κανονική διάρκεια και παράταση να λήγουν 1-1.

Με μονοκόμματο πλασέ σε φάση κόρνερ από τον στόπερ του Λεβαδειακού Αντιλέχου (53′) προηγήθηκε το Μπενίν, ενώ ο Εν-Νεσίρι ισοφάρισε (75′) κάνοντας κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων το Μαρόκο είχε την τεράστια ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο, αλλά ο Ζίγιεχ του Αγιαξ σημάδεψε το δοκάρι από τα 11 βήματα.

Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι της βραδιάς για το Μαρόκο, που έχασε ακόμα δύο στην αντίστοιχη διαδικασία. Το Μπενίν έβαλε και τα τέσσερα που εκτέλεσε και έκανε την έκπληξη, παραμένοντας χωρίς νίκη ever.

Προτεινόμενα Άρθρα