"Λίγες οι μεταγραφές, όπλο η χημεία"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την ΑΕΛ Λεμεσού φιλοξενεί η κυπριακή ιστοσελίδα goal.com.cy, όπου αναφέρεται στον προβληματισμό για τις λίγες μεταγραφές, αλλά και στο "όπλο" της ομάδας που είναι η χημεία.

Μετά τις πρώτες μέρες του βασικού στάδιου προετοιμασίας, οι Κύπτιοι αναφέρουν για την προσεχή αντίπαλο του ΑΡΗ στα προκριματικά του Europa League:

“Από τη στιγμή που η ΑΕΛ προχώρησε σε μόλις δύο προσθήκες προς το παρόν, με την απόκτηση των Ιβάν Κάρλος και Γκέβοργκ Γκαζαριάν, είναι πιο εύκολο να παρουσιαστεί με καλή χημεία στις αναμετρήσεις με τον Άρη. Δεν έγιναν πολλές αλλαγές, δεν αλλοιώθηκε πολύ το ρόστερ και αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά στο παρόν στάδιο.
 
Είναι αλήθεια πως ο Ντούσαν Κέρκεζ στερείται των κινήσεων που έκαναν και κάνουν άλλες ομάδες αυτή την περίοδο, όμως έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο τη λήξασα σεζόν. Τουλάχιστον τους ξέρει και τον ξέρουν, άρα είναι εύκολο να ανταποκριθούν στα «θέλω» του.

Οι γαλαζοκίτρινοι ποντάρουν στο σμίλευμα που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες και στο γεγονός πως κάποιοι ποδοσφαιριστές αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν ανεβασμένοι σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Οι Γκαστανιάγα, Ζντραφκόσκι, Χουράδο, Ζούνιορ και Αντάμοβιτς, είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές στους οποίους ποντάρει ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, σε μια περίοδο, στην οποία οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες.

Πιο πολύ προς το παρόν ενδιαφέρει τον Βόσνιο τεχνικό να είναι έτοιμη η ομάδα του στις 25 Ιουλίου, στο πρώτο ματς με τον Άρη που θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τους περιμένει δύσκολη αποστολή με τους Θεσσαλονικείς και κόντρα στον ενισχυμένο αντίπαλό τους, θέλουν να είναι πανέτοιμοι από κάθε άποψη. Ο Άρης είναι το φαβορί, αλλά στην ΑΕΛ έχουν διαφορετικά σχέδια.

Οι κυπελλούχοι συνεχίζουν πάντως την προετοιμασία τους στη Βουλγαρία, με διπλές προπονήσεις και αύριο είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ραντ Βελιγραδίου. Ώς τις 20 του μήνα θα γίνουν άλλα τρία τεστ προετοιμασίας. Με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (13/7), την Ολεσάντρια Ουκρανίας (16/7) και Σέκτζια Ισραήλ (20/7). Τις επόμενες μέρες περιμένουν στο Πράβετς και τον Φιντέλις, ο οποίος έχει πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Στην Κύπρο έμειναν και δεν συνεχίζουν στην ΑΕΛ, παρότι διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, οι Μυτίδης, Μπενίτεθ και Αντόνια. Ο Ντούσαν Κέρκεζ, έχει ξεκάθαρη εικόνα του έμψυχου δυναμικού που έχει στη διάθεσή του, όμως περιμένει και τις εξελίξεις με τις περιπτώσεις  των Μακρή – Αντωνίου, τους οποίους θέλει στην ομάδα του”.

Προτεινόμενα Άρθρα