Τα οφέλη των ενδεχόμενων ευρωπαϊκών προκρίσεων

από AllAboutARIS

Η αντίστροφη μέτρηση για την ευρωπαική επιστροφή του ΑΡΗ έχει ξεκινήσει, μιας και η διάθεση των εισιτηρίων για το πρώτο ματς με την ΑΕ Λεμεσού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παρουσία της ομάδας στο Europa league είναι πολύ σημαντική από αγωνιστικής άποψης καθώς έτσι θα ισχυροποιήσει και πάλι το brand name της στην Ευρώπη αλλά κυρίαρχο ρόλο έχει και το οικονομικό σκέλος και τα οφέλη που θα αποκτήσει η ΠΑΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΟΥΕΦΑ πρόσφατα, ο ΑΡΗΣ από την παρουσία του και μόνο στον 2ο προκριματικό γύρο θα βάλει στα ταμεία του 260.000 ευρώ ενώ αν ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕ Λεμεσού θα λάβει επιπλέον 280.000.

Αν θέλουμε να το πάμε και παρακάτω καθώς ο ΑΡΗΣ έχει την δυνατότητα να προχωρήσει τότε στα play offs το βραβείο του θα είναι 300.000 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι η φετινή του ευρωπαική περιπέτεια τελειώσει στον γύρο των play off, τότε θα έχει κερδίσει ένα ποσό κοντά στις 850.000 συν τα έσοδα από τα εισιτήρια των τριών εντός έδρας αγώνων.

Το σενάριο που θα έχει τον ΑΡΗ ανάμεσα στις 48 ομάδες των ομίλων της διοργάνωσης είναι αρκετά προσοδοφόρο ως προς το οικονομικό σκέλος. Μια ενδεχόμενη πρόκριση των κιτρινόμαυρων στους ομίλους θα φέρει στα ταμεία σχεδόν 3.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται το τηλεοπτικό market pool που δίνεται στους συλλόγους. Στην συνέχεια η κάθε νίκη αμείβεται με 570.000 ευρώ και η ισοπαλία με 190.000. (υποσημείωση: σε περίπτωση που περάσει στους ομίλους δεν λαμβάνει τα 300.000 από τα play offs, παρά μόνο η ηττημένη ομάδα). Συνεπώς με έναν πρόχειρο υπολογισμό οι όμιλοι θα φέρουν στα ταμεία του ΑΡΗ τουλάχιστον 5 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από νίκες και εισιτήρια.  

Αυτά είναι τα δεδομένα για τα κέρδη που μπορεί να αποφέρει η φετινή ευρωπαική περιπέτεια του ΑΡΗ και μένει να δούμε τα αποτελέσματα.

Προτεινόμενα Άρθρα