Το εξασφαλισμένο bonus και η κλήρωση της Δευτέρας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ με την χθεσινή του απόδραση από την ΑΕΚ “Αρένα” συνεχίζει στο Europa League με όνειρα και βλέψεις, προσπαθώντας να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί από την φετινή του επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η πρόκριση επί της ΑΕΛ Λεμεσού εκτός από χαμόγελα και ενθουσιασμό απέφερε στην ομάδα 260.000 ευρώ, τα οποία είναι πολύ σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται για περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Τα δεδομένα όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της ευρωπαϊκής περιπέτειας του ΑΡΗ γίνονται ακόμα πιο ενθαρρυντικά και προσοδοφόρα αφού αντιμετωπίζοντας την Μόλντε επιπλεόν 280.000 ευρώ θα μπουν στα ταμεία. Συνεπώς είναι ήδη εξασφαλισμένα 540.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα η παρουσία και μόνο στα play off εξασφαλίζει στην ομάδα των ποσό των 300.000 ευρώ ωστόσο κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση η κλήρωση της Δευτέρας και η ανάλογη τύχη που θα χρειαστούν οι “κιτρινόμαυροι”. Σε περίπτωση που στο δρόμο τους βρεθεί ένα εφικτό εμπόδιο και αυτό ξεπεραστεί τότε θα δώσει τεράστια κέρδη και άλλη δυναμική στην ομάδα. Όπως έχει γραφτεί, η είσοδος στους ομίλους εκτός από φήμη, ισχυροποίηση του brand name σου και πρεστίζ ανεβάζει κατά πολύ και τα εγγυημένα έσοδα, τα οποία θα ξεκινούν από τα 5 εκατ. Ευρώ με δυνατότητα να αυξηθούν κι άλλο.

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στην κλήρωση της Δευτέρας (14:30) ως ανίσχυρος μαζί με την Μόλντε γνωρίζοντας ήδη ποιους ενδέχεται να βρει μπροστά του. Μετά τον διαχωρισμό των γκρουπ από την ΟΥΕΦΑ τα υποψήφια ζευγάρια αντιπάλων είναι 5.

Με μια πρώτη εκτίμηση, αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοιχτά και ο ΑΡΗΣ έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, θα ήταν θετικό αν απόφευγε τα ζευγάρια Βαντούζ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (οι Γερμανοί βρίσκονται σε τοπ επίπεδο και συνεχώς ανοδική πορεία), και Μπρόντμπι-Μπράγκα (η πορτογαλική ομάδα φτάνει μακριά παραδοσιακά σε αυτή την διοργάνωση). Επίσης δυνατό ζευγάρι αλλά όχι ανυπέρβλητο εμπόδιο παρουσιάζεται το Άντβερπ-Βικτόρια Πλζεν ενώ οι νικητές από τα ζευγάρια Mάλμε-Ζρίνσκι και Παρτιζάν-Μαλάτιασπορ μοιάζουν οι πιο ιδανικοί αντίπαλοι από τη λίστα των ισχυρών της τελευταίας προκριματικής φάσης πριν τους ομίλους.

Προτεινόμενα Άρθρα