Νίκη για Μόλντε και… στροφή στον ΑΡΗ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Βίκινγκ παρέμειναν στην κορυφή του νορβηγικού πρωταθλήματος και πλέον ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον ΑΡΗ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League

Η Μόλντε παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές απέναντι στην Βίκινγκ για την 16η αγωνιστική του νορβηγικού πρωταθλήματος , παρόλα αυτά η προσεχής αντίπαλος του ΑΡΗ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Βίκινγκ και παραμένει στην πρώτη θέση.

Ο Έρλινγκ Μόε επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές θέλοντας να τους έχει στην διάθεση του στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τον ΑΡΗ. Παρά τις αρκετές αλλαγές η Μόλντε παρουσιάστηκε σοβαρή στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή και τις ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να βρει το… δρόμο προς τα δίχτυα.

 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος Βίκινγκ «πάτησε» καλύτερα ενώ άγγιξε και το 1-0 στο 60ο λεπτό όταν ο Χάουγκε απομάκρυνε πάνω από την γραμμή το σουτ του Τρίπιτς. Οι δύο ομάδες δεν αρκέστηκαν σε αμυντικό παιχνίδι και κατάφεραν να δημιουργήσουν αμφότερες αρκετές ευκαιρίες.

Η Μόλντε ήταν αυτή που τελικά έφτασε σε κάποιο τέρμα με τον Λέκε Τζέιμς που ήρθε από τον πάγκο να κάνει με κεφαλιά το 0-1 για την ομάδα του. Η ομάδα του Έρλινγκ Μόε δεν σταμάτησε εκεί και με πρωταγωνιστή ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε από τον πάγκο έκανε το τελικό 0-2 μετά από ωραίο πλάσε του Έικρεμ.

Οι «κυανόλευκοι» μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Βίκινγκ παρέμειναν στην κορυφή του νορβηγικού πρωταθλήματος και πλέον ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον ΑΡΗ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Συνθέσεις:

Βίκινγκ (Μπέρνετσεν) : Άουστμπο, Φεφάτνε, Χόφε, Φίκστολ (83’ Χόιλαντ), Έκελαντ (63’ Ντάνιελσεν), Ιμπραχίμ, Φριντγιόνσον, Φούρνταλ (78′ Θόρσβεντ), Περέιρα, Τρίπιτς, Μπιτίκι

Μόλντε (Μόε): Κράνινξ, Χάουγκεν, Γκαμπριέλσεν, Μπιόρνακ, Χάραλσεϊντ, Αούρσνες, Σιόλσταντ (79’ Τζέιμς), Έλιγκνσεν, Κνούτζον, Ομοϊγιουάνφο (67’ Μπολί), Χέσταντ (59’ Έικρεμ)

Προτεινόμενα Άρθρα