Η διπλή "μάχη" του Γκάμα

από Αντώνης Γκάτζιος

Μόνο ως ευχάριστη είδηση μπορεί να εκληφθεί η αυριανή (17/8, 18:30) συμμετοχή του Μπρούνο Γκάμα στο φιλικό του ΑΡΗ μετον Αγροτικό Αστέρα, στον Εύοσμο.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΑΡΗ θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό των “κιτρινόμαυρων” και άπαντες περιμένουν να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Από κλινικής πλευράς, ο Γκάμα είναι εντάξει, έχοντας ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην αποθεραπεία του. Πλέον, πρέπει να δουλέψει σε… διπλό ταμπλό, για να είναι έτοιμος να παίξει κανονικά σε αγώνες το ταχύτερο δυνατό.

Από τη μία, ο 31χρονος πρέπει να δουλέψει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, κάτι εύλογο μετά τη μακρόχρονη απουσία του. Από την άλλη, πολύ σημαντικό είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Ο τραυματισμός του ήταν πολύ σοβαρός, η επέμβασή του επίσης και σ’ αυτές τις περιπτώσεις το ψυχολογικό μέρος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην επιστροφή του αθλητή στη δράση.

Ο Γκάμα είναι “διψασμένος” για επιστροφή στη δράση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ρισκάρει, μετά από μία τόσο μεγάλη απουσία. Το αυριανό φιλικό θα δείξει σε ένα βαθμό το επίπεδο ετοιμότητάς του, σε όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Προτεινόμενα Άρθρα