Μαντσίνι όπως… Ματέο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ομάδα ενισχύει την δεξιά πτέρυγά της με έναν ακόμη ποιοτικό ποδοσφαιριστή

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι βρίσκεται προ των πυλών του ΑΡΗ, μετά την συμφωνία με την Μπορντό. Ενας παίκτης ο οποίος ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα περισσότερη ποιότητα στη δεξιά πτέρυγα του ΑΡΗ, όπου υπάρχει ήδη η πρωτοκλασσάτη επιλογή του Γιάννη Φετφατζίδη. 

Από τη στιγμή που ο Ματέο Γκαρσία κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα, οι “κιτρινόμαυροι”… έβγαλαν ξανά από το συρτάρι τους την περίπτωση του 22χρονου συμπατριώτη του. Και η καταγωγή, δεν είναι το μοναδικό κοινό τους στοιχείο. 

Στο πρόσωπο του Μαντσίνι ο ΑΡΗΣ ίσως βρήκε τον… Ματέο. Οχι ακριβώς το ίδιο στυλ παίκτη βέβαια, αλλά αρκετά κοντά στο πρώην μεσοεπιθετικό της Λας Πάλμας. 

Ο δεξιοπόδαρος και ύψους 1,72 -όσο και ο Γκαρσία- Μαντσίνι αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Είναι καλός χειριστής της μπάλας, γρήγορος με ή χωρίς αυτήν στα πόδια του και με ένα στοιχείο το οποίο ίσως να μέτρησε αρκετά στην επιλογή του. Οτι συμμετέχει πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι, με βοήθειες στην πλευρά του και καλές άμυνες. Δηλαδή ότι έκανε και ο Ματέο Γκαρσία…

Πρόκειται για παίκτη ο οποίος λειτουργεί πολύ καλύτερα στο ανοικτό γήπεδο, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, έχει το γκολ όταν του δοθεί η ευκαιρία ενώ μία διαφορά του σε σχέση με τον Ματέο είναι ότι έχει χτυπήματα στις στατικές φάσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα