Σόου Σαλάχ και "3Χ3" η Λίβερπουλ

από Αντώνης Γκάτζιος

Η Λίβερπουλ έκανε το 3/3 στο φετινό πρωτάθλημα της Premier League, δείχνοντας σε κάθε αγώνα και καλύτερη, καθώς διέλυσε την Άρσεναλ με 3-1 στο «Άνφιλντ», έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 με το γκολ του Μάτιπ ανάγκασε τον Νταβίντ Λουίς να του κάνει πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε ο ίδιος σε τέρμα ενώ με εκπληκτική ενέργεια στο 58’ άφησε… άγαλμα και πάλι τον Βραζιλιάνο αμυντικό και με πλασέ έγραψε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τορέιρα στο 85’.

Το ματς

Ολα στην εξέλιξη του ματς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν η Άρσεναλ μπορούσε να εκμεταλλευθεί μία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στην αντίπαλη εστία. Μόλις στο 11’ ο Άντριαν έκανε το λάθος, αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ δεν βρήκε δίχτυα, ενώ στο 31’ ο Πεπέ σούταρε με εξαιρετικό τρόπο, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τη… χαριστική βολή στον εαυτό της έδωσε η Άρσεναλ στο 34’ όταν ο Πεπέ και πάλι ξεπέρασε τον Ρόμπερτσον σαν να μην υπάρχει, αλλά το πλ του ήταν άψυχο.

Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 41’ ο Μάτιπ με κεφαλιά, νικώντας τους πάντες στον αέρα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας τους.

Από εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Σαλάχ. Αρχικά, στο 48’ ανάγκασε τον Νταβίντ Λουίς να του κάνει πέναλτι, αφού του τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα εντός πριοχής και ο Αιγύπτιος δεν είχε πρόβλημα για το 2-0, αφού ο Λένο διάλεξε την άλλη πλευρά για να πέσει.

Ωστόσο, το highlight ήταν η φάση του 58’, με τον Σαλάχ να αφήνει… χιλιόμετρα πίσω του τον Νταβίντ Λουίς που έζησε έναν εφιάλτη και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-0.

Το τελικό σκορ σημείωσε ο Τορέιρα στο 85’ έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Λίβερπουλ.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα