Επιτέλους… νίκη για την Γιουνάιτεντ

από Γιώργος Γκάτος

Μετά τη διακοπή τους πρωταθλήματος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε την σκληροτράχηλη Λέστερ εντός έδρας και έψαχνε θετικό αποτέλεσμα, μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα – σοκ από την Κρίσταλ Πάλας.

O Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Πογκμπά, Μαρσιάλ, Σο και Λίνγκαρντ ωστόσο, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 8ο λεπτό με πέναλτι. Ο Σογουντσού ανέτρεψε τον Ράσφορντ μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος επιθετικός δεν αστόχησε – αυτή τη φορά – για τον 1-0.

Η Λέστερ ανέβασε την απόδοσή της έβαλε… δύσκολα στους γηπεδούχους ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο (55′) ο Μάντισον είχε την μοναδική ουσιαστικά καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, όμως του σουτ που έκανε σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς συνέχισε να έχει την κατοχή χωρίς να δημιουργέι ευκαιρίες. Στο 88′ ο σκόρερ Μάρκους Ράσφορντ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ και παρά την πίεση των “αλεπούδων” το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Γιουνάιτεντ πήρε τους σημαντικούς τρεις βαθμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα