Ετοιμάζεται για το Ντακάρ ο Αλόνσο!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία

Ο δύο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόσνο, ετοιμάζεται για το Ράλι Ντακάρ με την Toyota και το αγωνιστικό, Toyota Hilux. Ο Ισπανός κάλυψε 700 χιλιόμετρα (!) σε άμμο, χώμα αλλά και πέτρες.

Ο εκπρόσωπος της Toyota ανέφερε: «Είναι το πρώτο τεστ του Φερνάντο στην Ευρώπη με το Hilux και οδήγησε σε πολύ διαφορετικά τερέν, αλλά και συνθήκες, από ότι στις δοκιμές μας δύο εβδομάδες πριν στη Ναμίμπια. 

 
Καθώς κάνουμε πρόοδο στο απαιτητικό μας προπονητικό πλάνο, εστιάζουμε στην κάλυψη ουσιαστικών χιλιομέτρων ώστε ο Φερνάντο να αφομοιωθεί με το Hilux και αυτού του είδους την οδήγηση. Είμαστε ήδη σε θέση να διπλασιάσουμε το πλάνο χιλιομέτρων μας για τα τεστ αφού είδαμε πόσο γρήγορα προσαρμόζεται ο Φερνάντο». 

Αντίθετα ο θρύλος της Formula 1 τόνισε: «Ήταν σίγουρα ένα πολύ καλό και ουσιαστικό διήμερο στην Πολωνία και πειραματίζομαι με ένα εντελώς διαφορετικό τερέν. 

Σε αυτή τη φάση της προπόνησής μου, κάθε χιλιόμετρο είναι ευπρόσδεκτο με το Hilux και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεπερνάμε τα πλάνα και τα σχέδια της ομάδας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία.

Προτεινόμενα Άρθρα