Οι αριθμοί πριν την σέντρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Που υπερτερούν οι κιτρινόμαυροι

Για κάποιους οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Για άλλους όχι. Ειδικά σε ντέρμπι. Το πιο πιθανό είναι η αλήθεια να κρύβεται κάπου στην μέση…

ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ έχουν προλάβει να ξεχωρίσουν ήδη σε κάποιες από τις στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος, μετά το πέρας των πρώτων αγωνιστικών. Και οι αριθμοί αυτοί είναι που ίσως φανερώνουν αρκετά όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και τις ικανότητές τους σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού

Ομάδα… περιοχής ο ΑΡΗΣ

Από τους δύο σημερινούς “μονομάχους”, η ομάδα του Τερζή είναι αυτή που απειλεί περισσότερο μέσα από το “κουτί”, έχοντας 20 τελικές προσπάθειες και ανεβάζοντας το ποσοστό της κόντρα στον Παναθηναϊκό (7). Απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έχει μόλις δέκα τελικές στις περιοχές αλλά 16 έξω από αυτήν, με τον ΑΡΗ να μετράει έξι λιγότερες. 

Απόσταση στα λάθη

Εδώ είναι ο ΠΑΟΚ που έχει τον… πρώτο λόγο με 107 έναντι 90 του ΑΡΗ, όντας πάντως αμφότεροι χαμηλά στην σχετική λίστα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες. Εδώ πάντως υπάρχει διπλή ανάγνωση. 

Διαφορά στις πάσες

Εδώ επίσης υπάρχει απόσταση με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο ψηλά στην σχετική λίστα, με τον ΠΑΟΚ να έχει 114 έναντι μόλις 70 που έχει ο ΑΡΗΣ ο οποίος δυσκολεύτηκε ειδικά στα πρώτα παιχνίδια όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας. 

Σε απόσταση αναπνοής

Υπάρχουν κατηγορίες στις οποίες  οι δύο ομάδες δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Ο ΑΡΗΣ είναι η 3η ομάδα του πρωταθλήματος στα κλεψίματα με 57 έναντι 54 του ΠΑΟΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” κατέχουν την ίδια θέση στις τελικές με 36 έναντι 34 των αντιπάλων τους οι οποίοι υπερτερούν στα εύστοχα γεμίσματα με 23 έναντι 22 της ομάδας του Τερζή. 

Γκολ υπέρ και κατά

Ο ΠΑΟΚ είναι μαζί με τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό οι πιο παραγωγικές ομάδες του πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει επτά γκολ σε όλα του τα ματς σε αντίθεση με τον ΑΡΗ που έχει πέντε και έχει σκοράρει στα δύο από τα τρία που έχει δώσει. Οι “κιτρινόμαυροι” ΄όμως υπερτερούν στην άμυνα όπου δύσκολα δέχονται γκολ, έχοντας μόλις δύο στο παθητικό τους σε αντίθεση με την ομάδα του Φερέιρα η οποία μετράει τέσσερα και έχει δεχθεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα