Ψάχνει… διψήφιο (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στιγμές από τα παιχνίδια των κιτρινόμαυρων στην έδρα του σημερινού αντιπάλου τους

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ. Μία ιστορία που κρατάει εδώ και δεκαετίες. Και τουλάχιστον όσον αφορά τους αγώνες της Τούμπας, δεν είναι τόσο ευνοϊκή για τους “κιτρινόμαυρους”. 

Οι τελευταίοι δυσκολεύονται αρκετά στην έδρα του σημερινού τους αντιπάλου, καθώς σε σύνολο 56 αγώνων μετρούν μόλις εννέα νίκες και σήμερα θα προσπαθήσουν να “πιάσουν διψήφιο. Με το περσινό 1-1 οι ισοπαλίες ανέβηκαν στις 16 ενώ ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει 31 νίκες. 

Τα…. μικρά-μικρά

*Σήμερα είναι η τέταρτη φορά που διεξάγεται ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ την 4η αγωνιστική.  Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι στην συγκεκριμένη κατηγορία, με δύο νίκες. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1963-64 με 0-1, για να ακολουθήσει το 0-2 της αγωνιστικής περιόδου 1981-82. Η νίκη των γηπεδούχων σημειώθηκε την σεζόν 2008-09 με 1-0.

*Φέτος θα είναι η έκτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην έδρα του ΠΑΟΚ τον μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος βάσει αριθμών δεν ευνοεί τον ΑΡΗ. Συγκεκριμένα οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν μπορέσει να σημειώσουν ούτε μία νίκη αυτόν τον μήνα, έχοντας μόλις δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

*Ο ΑΡΗΣ σκοράρει δύσκολα στην Τούμπα και οι αριθμοί το αποδεικνύουν. Στα 56 παιχνίδια των δύο ομάδων, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν βρει δίχτυα σε 27 από αυτά, μένοντας στο μηδέν στα υπόλοιπα 29. Παράλληλα περιορίζονται αρκετές φορές μόνο στο ένα γκολ,αφού μόλις οκτώ φορές μπόρεσαν να σκοράρουν από δύο τέρματα και πάνω.

*Ο τελευταίος Έλληνας που έχει σκοράρει για τον ΑΡΗ σε παιχνίδι της Τούμπας είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, στο 2-2 της σεζόν 2004-05. 

Προτεινόμενα Άρθρα