Ε"Χ"ασε ευκαιρία… θριάμβου!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ιντέγε και Ματίγια τα γκολ του ΑΡΗ

Κρίμα πραγματικά για τον ΑΡΗ ο οποίος έφυγε με την αίσθηση της ήττας από την Τούμπα, αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία για το “διπλό” στην έδρα του ΠΑΟΚ

Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν μία ανάσα από την νίκη μετά τα γκολ των Ιντέγε (3′) και Ματίγια (86′) αλλά το γκολ του Μίσιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το τελικό 2-0, με τον Μάτος να πετυχαίνει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων στο 5′.

Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους ήταν οι Βέλεθ και Ρόουζ, με τον Έμαν να μπαίνει στην επανάληψη και σώζει αρκετές φορές την εστία της ομάδας του. 

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει (4-2-3-1)

Την ίδια ακριβώς ενδεκάδα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό εμπιστεύτηκε ο Τόλης Τερζής για το δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι της ομάδας. Ο 48χρονος τεχνικός διατήρησε τελικά τον Γκάμα στο αρχικό σχήμα και πίσω από τον Ιντέγε, με τους Φετφατζίδη και Ντιγκινί στα εξτρέμ.

Στην άμυνα, Σούντγκρεν-Κόρχουτ ήταν τα πλάγια μπακ, με τους Βέλεθ και Ρόουζ στα στόπερ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. Σάσα και Ματίγια ήταν για ακόμη μία φορά το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. 

Επιθετικό κέντρο και…. Ζαμπά για τον ΠΑΟΚ (4-4-2)

Δύο ήταν οι αλλαγές του Αμπέλ Φερέιρα, συγκριτικά με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο Περιστέρι. Ο Ντόουγκλας επιλέχθηκε για παρτενέρ του Μίσιτς αντί των Εσίτι και Ελ Καντουρί. Ο Πασχαλάκης διατηρήθηκε στο τέρμα, με τους Μάτος-Γιαννούλη στα πλάγια μπακ και το δίδυμο των Βαρέλα-Κρέσπο στα στόπερ. 

Ο Ζαμπά ήταν το νέο πρόσωπο στα εξτρέμ, ξεκινώντας στα δεξιά και με τον Μπίσεσβαρ στα αριστερά. Ο Πέλκας ήταν λίγο πιο πίσω από τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

“Πάγωσε” την Τούμπα ο Ιντέγε, αλλά το… χάλασε στην συνέχεια

Η εξαιρετική κομπίνα Ματίγια και Φετφατζίδη στο κόρνερ του 3ου λεπτού, έφερε την πάσα του Έλληνα άσσου από τα αριστερά στην περιοχή, με τον Ιντέγε από το ύψος της περιοχής να κάνει το 0-1 και να… παγώνει την Τούμπα.

Ωστόσο η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Ιντέγε και Κόρχουτ… τράκαραν στην περιοχή και ο Μάτος με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έφερε γρήγορα το παιχνίδι ξανά στα ίσια.

Μάχες, διακοπές και… όχι ποδόσφαιρο.

Για τα επόμενα 15-20 λεπτά μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στην Τούμπα. Τα πολλά φάουλ και οι πολλές διακοπές κυρίως λόγω του θέματος που είχε ο Κουέστα στον αριστερό του ώμο, έφεραν και επτά λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος. Μέχρι το φινάλε ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που από το 30′ και μετά έκανε περισσότερο το παιχνίδι του και πίεζε ανά δαιστήματα τον ΑΡΗ ο οποίος εμφανώς επηρεάστηκε από την διακοπή και κλείστηκε αρκετά πίσω. Μάλιστα οι γηπεδούχοι σκόραραν πάλι από κόρνερ στις καιθστερήσεις αλλά ωστά ο Σιδηρόπουλος συμβουλεύτηκε το VAR και ακύρωσε το τέρμα του Μάτος.

Ξεκίνημα στην επανάληψη με… Έμαν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Κουέστα δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά το πρόβλημα στον δεξιό του ώμο -αποτέλεσμα των χτυπημάτων του Άκπο- και έτσι ο Τερζής πέρασε τον Έμαν στο 46′.

Η ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ιντέγε και οι δύο κόκκινες

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε πιο συγκεντρωμένα στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης και δυσκόλεψε πολύ την κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει αρκετές φορές σε μακρινές μπαλιές.

Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Τερζή έχασε τεράστια ευκαιρία στο 69′ με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά την κοντινή προσπάθεια του Ιντέγε, η οποία προήλθε από την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη.

Δύο λεπτά νωρίτερα ο Σιδηρόπουλος απέβαλε δίκαια με δεύτερη κίτρινη τον Μάτος για τράβηγμα στον Λάρσον, αλλά ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να κρατήσει για πολύ ώρα το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 71′ ο Σάσα αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη, δίνοντας όμως δικαίωμα στο ξεκίνημα της φάσης.

Εμαν και στόπερ, όλη η ομάδα

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον ΑΡΗ πίσω και πολιορκούσε συνεχώς την εστία του, πιέζοντας για το δεύτερο γκολ το οποίο αδυνατούσε να βρει. Ρόουζ και Βέλεθ απομάκρυναν όποιο κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί ενώ καταλυτικός ήταν και ο Έμαν. Στο 66′ ο Αυστριακός έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Λημνιού, στο 77′ σταμάτησε την προσπάθεια του Μίσιτς και τρία λεπτά αργότερα εκείνη του Ντόουγκλας.

Χάρηκε με τον Ματίγια αλλά για λίγο…

Στο 86′ ο ΑΡΗΣ έπιασε τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά στον ύπνο και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Έμαν ο οποίος έβγαλε τον Λάρσον στην πλάτη της άμυνας, για να στρώσει στον Ματίγια και αυτός να κάνει το 1-2. Η χαρά του ΑΡΗ όμως δεν κράτησε πολύ αφού στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων η άμυνα αδράνησε χαρακτηριστικά και ο Μίσιτς με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας), ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ (Αχαΐας)
4ος: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′, 67′ Μάτος, 30′ Άκπομ, 88′ Ματίγια/ 18′ Ντιγκινί, 38′, 71′ Σάσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 67′ Μάτος/71′ Σάσα
ΓΚΟΛ: 5′ Μάτος, 90′ +7′ /3′ Ιντέγε, 86′ Ματίγια

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Ντόουγκλας, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (14′ Λημνιός), Άκπομ.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα (46′ Έμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (64′ Λάρσον), Ιντέγε

Προτεινόμενα Άρθρα