"Αυτοκτόνησε" με Έιμπαρ η Σεβίλλη

από Γιώργος Γκάτος

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έδειχνε ότι θα είχε ένα εύκολο απόγευμα στη Χώρα των Βάσκων, αλλά στην επανάληψη η Σεβίλλη αυτοκτόνησε στο "Ιπουρούα", χάνοντας ένα ματς μέσα από τα χέρια της.

Παρά το γεγονός ότι είχε πάρει προβάδισμα με 2-0 στο ημίχρονο κόντρα στην Έιμπαρ, κατέρρευσε στην επανάληψη και έδωσε την ευκαιρία στους Βάσκους να πάρουν επική νίκη με ανατροπή, επικρατώντας στο τέλος με 3-2.

Οι Ανδαλουσιανοί, που ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα, μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 11ο λεπτό, ο Ζορντάν έβγαλε με απίστευτη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Οκάμπος, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να βάλει μπροστά με 1-0 την ομάδα του. Μάλιστα, στο 33’ ο Τόρρες, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0 και θεωρητικά άνοιγε τον δρόμο για ένα εύκολο απόγευμα για τους «ροχιμπλάνκος».

Ωστόσο, η Σεβίλλη στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε και έδωσε την ευκαιρία στους Βάσκους να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με… επική ανατροπή.

Στο 65’ ο Ορελάνα με πέναλτι μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο κόλπο τους γηπεδούχους, ενώ ο Λεόν στο 77’ ισοφάρισε σε 2-2 για την ομάδα του. Η «σφαλιάρα» της Έιμπαρ στη Σεβίλλη, ολοκληρώθηκε στο 82ο λεπτό, όταν ο Κότε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 3-2 και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή.

Προτεινόμενα Άρθρα