Μπροστά "φωτιά", πίσω… παιδική χαρά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η μία χαμένη ευκαιρία μετά την άλλη στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΛ προσγείωσε ανώμαλα τον ΑΡΗ μετά τα δύο ντέρμπι και του έκανε μεγάλη ζημιά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου οι “κιτρινόμαυροι” “πέταξαν” άλλους τρεις βαθμούς. 

Με μία επίθεση “φωτιά” αλλά άμυνα… παιδική χαρά, η ομάδα του Τόλη Τερζή ηττήθηκε με 2-3 από τους Θεσσαλούς και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της να ανέβει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

Βέλεθ (10′) και Γκάμα (12′) σκόραρα για τον ΑΡΗ, με τα δύο γκολ του Νούνιτς (20′, 33′) και εκείνο του Ουάρντα στο 74′ να δίνουν την νίκη στην ΑΕΛ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Και τελικά… Μπα (4-2-3-1)

Ο Γάλλος ήταν τελικά αυτός που επέλεξε ο Τόλης Τερζής ως αντικαταστάτη του Σάσα, με τον Λίριν Ντουάρτε να παραμένει στον πάγκο. Ο Γάλλος ξεκίνησε δίπλα στον Ματίγια και μπροστά από την τετράδα των Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ και Κόρχουτ που ήταν στην άμυνα, με τον Φάμπιαν Έμαν στο τέρμα. Στην επίθεση δεν άλλαξε κάτι, με τους Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφατζίδη να είναι η τριάδα πίσω από τον Ιντέγε.

“Συνταγή”… μεγάλων από τον Γρηγορίου (3-5-2)

Οπως με τον Ολυμπιακό έτσι και κόντρα στον ΑΡΗ ο τεχνικός της ΑΕΛ επέλεξε το 3-5-2, με τον Κρίστινσον στο τέρμα και τους Μόρα, Μιχαήλ και Μπράλιτς τριάδα στην άμυνα. Ο Μπέρτος προτιμήθηκε αντί του Καρανίκα για την θέση του δεξιού φουλ μπακ, με τον Στάνκοβιτς να ξεκινάει στα αριστερά. Σεσέροβιτς, Κάτσε και Μιλοσάβλιεβιτς ήταν η τριάδα του άξονα, με τους Ουάρντα-Νούνιτς δίδυμο στην επίθεση. 

Ξεκίνημα-“φωτιά” με δύο γκολ

Ο ΑΡΗΣ με τον εκκίνησή του στο ματς δημιούργησε ενθουσιασμό αλλά και δύο γκολ μέσα σε μόλις δύο λεπτά. Αρχικά στο 10′ από το κόρνερ του Ματίγια και την κεφαλιά του Ντιγκινί στο πρώτο δοκάρι, ο Βέλεθ με δική του κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον για το 1-0. 

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκάμα να βάλει το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Η ασταθής απόκρουση του Κρίστινσον στο σουτ υου Ντιγκινί έδωσε στον Πορτογάλο την ευκαιρία να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει πολύ γρήγορα το 2-0. 

Επαναπαύτηκε και το πλήρωσε

Το σκορ αυτό έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΑΡΗ αλλά παράλληλα φάνηκε να τον… κοιμίζει. και το πλήρωσε δις. Στο 20΄η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε ένα παιδικό λάθος της άμυνας και ο Νούνιτς βρέθηκε με την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, σκοράροντας για το 2-1 των Θεσσαλών.

Ο ΑΡΗΣ δεν φάνηκε να συνέρχεται, ήταν ακίνδυνος επιθετικά και είχε απέναντι του μία Λάρισα που πήρε ψυχολογία και σημαδεύοντας επί μονίμου βάσεως τον Ουάρντα έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Χρειάστηκε 13 λεπτά για να φτάσει σε αυτό, αφού ο Αιγύπτιος βρήκε χώρο για την παράλληλη πάσα στην περιοχή και ο Νούνιτς στην κίνηση σκόραρε δεύτερη φορά για το 2-2. Ενα σουτ υου Φετφατζίδη στο 38′ -πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι- ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΑΡΗΣ μέχρι το ημίχρονο. 

Φουλ επίθεση αλλλά δεν έμπαινε με τίποτα!

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ έδωσε μεγαλύτερη διάρκεια στο καλό διάστημα του πρώτου μέρους, με φουλ επίθεση και την ΑΕΛ να αμύνεται μαζικά. 

Στο 46′ ο Ματίγια με φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53 η προσπάθεια του Ρόουζ πέρασε μόλις άουτ. Στο 60′ ο Ιντέγε μόνος του στην μικρή περιοχή έβγαλε την μπάλα άουτ, για να ακολουθήσει τρία λεπτά μετά το καλό σουτ του Μπα και το δοκάρι του Ντιγκινί από φάση διαρκείας. 

Τραγικό λάθος και νέα ψυχρολουσία

Οταν λοιπόν εσύ δεν κάνεις αυτό που πρέπει, θα το πράξει ο αντίπαλός σου. Στο 74′ λοιπόν η άμυνα του ΑΡΗ… κοιμήθηκε στο κόρνερ της ΑΕΛ και ο Ουάρντα σκόραρε ανενόχλητος με κεφαλιά για το 2-3 και ανάγκασε τους γηπεδούχους να… τρέξουν!

Ο Τερζής έριξε στο ματς Μαρτίνες και Ντουάρτε, με τον Ολλανδό να απειλεί στο 83′ αλλά τον Κρίστινσον να μπλοκάρει. Αμέσως μετά σε νέα φάση διαρκείας κανένας παίκτης του ΑΡΗ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα πάνω από την γραμμή με πρωταγωνιστές Ρόουζ και Ιντέγε, συνεχίζοντας το… κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών.

Η μεγάλη ευκαιρία του Λάρσον και το πέναλτι που… έπνιξε ο Σκουλάς

Λίγο πριν το φινάλε ο ΑΡΗΣ έφτασε πάλι μία ανάσα από το 2-2, με τον Κρίστινσον να κρατάει το 2-3 αποκρούοντας εντυπωσιακά την προσπάθεια του Λάρσον. Μέχρι που ήρθε η φάση του 90’+7′ με το χέρι του Μπράλιτς και τον Σκουλά να δίνει πέναλτι. Σε μία πεντακάθυαρη φάση όμως ο Θεσσαλός ρέφερι επέλεξε να δώσει επιθετικό φάουλ υπέρ της ΑΕΛ και έτσι το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) 
ΒΟΘΟΙ: Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου) Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

VAR: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44′ Μπα, 88′ Σούντγκρεν/34′ Ουάρντα, 56′ Μπέρτος, 79′ Κρίστινσον, 84′ Μπούστος, 88′ Φατιόν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 10′ Βέλεθ, 12 Γκάμα/20′, 33′ Νούνιτς, 74′ Ουάρντα

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (69′ Ντουάρτε), Ντιγκινί, Γκάμα (61′ Λάρσον), Φετφατζίδης (77′ Μαρτίνες), Ιντέγε

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Σεσέροβιτς (78′ Μπούστος), Κάτσε, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (65′ Φατιόν), Ουάρντα (89′ Γκόϊκοβιτς), Νούνιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα