Ο θρίαμβος της Γενεύης (pics+vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

To γκολ του Κυζερίδη έστειλε τους κιτρινόμαυρους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης

Η 30η του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί ακόμη μία σημαντική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΡΗ, με την πρόκριση επί της Σερβέτ το 1999 για το τότε Κύπελλο Uefa. 

Σήμερα συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μέρα που οι “κιτρινόμαυροι” πανηγύρισαν μαζί με 1000 φίλους τους στην Γενεύη, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης του Ελβετούς έπειτα από ένα αγχωτικό παιχνίδι.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν το δεύτερο των δύο ομάδων, μετά το 1-1 του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο ματς με το γκολ να είναι μονόδρομος αλλά αυτό ήρθε πρώτα για τους Ελβετούς στο 35′ με τον Λονφά. Παρόλα αυτά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πάολο Αντριόλιο ισορρόπησε τα πράγματα και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί όπου ο Κυζερίδης -μπήκε ως αλλαγή- με κεφαλιά έκανε το 1-2 και έδωσε στον ΑΡΗ την πρόκριση. 

ΣΕΡΒΕΤ: Πεντά, Βολφ, Ζανερέ, Λονφά, Ελ Μπραζί, Μπίλμαν, Ντούριξ (91′ Πετρόφ), Βέιγκα (68′ Βούρενς), Βαρέλα (46′ Βανέτα), Ρέι, Τούρε.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης (90′ Έρακ), Μάντζιος, Λουμπούτης, Μαλλούς, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Ναγκόλι, Αντριόλι, Αγαθοκλέους (72′ Κυζερίδης), Γκλούστσεβιτς (80′ Κούτσης).

Προτεινόμενα Άρθρα