Λύτρωση με Σαλάχ για Λίβερπουλ, γκέλα η Νάπολι (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Μετά τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σε αυτή ένα σαφές προβάδισμα στον 5ο όμιλο του Champions League.

Η Νάπολι αν και είχε φάσεις και δοκάρι, απέτυχε να σκοράρει στο Βέλγιο και μετά το 0-0 με την Γκενκ είδε την Λίβερπουλ να την πλησιάζει άμεσα στον έναν πόντο μετά τη νίκη-θρίλερ κόντρα στους Αυστριακούς στην Αγγλία (4-3).

Από νωρίς άρχισαν τα όργανα στο Anfield καθώς στο 9’ ο Σαλάχ πέταξε από αριστερά και μετά το αστραπιαίο ‘1-2’ με τον Φιρμίνο πλάσαρε στη γωνία (1-0). Στο 25’ τα δύο μπακ του Κλοπ συνδυάστηκαν, ο Αλεξάντερ-Αρνολντ ανέβηκε και έκανε τη σέντρα και ο Ρόμπερτσον από θέση φορ το 2-0, που έμεινε μέχρι το 36’ όταν ο Σαλάχ πήρε την απόκρουση του Στάνκοβιτς στην κεφαλιά του Φιρμίνο και με δυνατό αριστερό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, το οποίο όμως δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου αφού στο 39’ ο Χουάνγκ χόρεψε τον Φαν Ντάικ και εκτέλεσε τον Αντριάν (3-1).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ζάλτσμπουργκ ήταν εκπληκτική. Στο 56’ με κεραυνό ο Μιναμίνο μείωσε σε 3-2 και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε σε κενό τέρμα στον Χάλαντ που είχε εύκολο έργο για την αδιανόητη ανατροπή. Δυστυχώς για τους φιλοξενούμενους, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς, καθώς στο 69’ ο Σαλάχ μετά την λόμπα του Φιρμίνο σκόραρε στο τετ-α-τετ για το 4-3 που ήταν το τελικό.
 
Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αντριάν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (64’ Οριζί), Χέντερσον (62’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Φιρμίνο, Σαλάχ (91’ Ναμπί Κεϊτά), Μανέ.

Ζάλτσμπουργκ (Τζες Μαρς): Στάνκοβιτς, Ούλμερ, Ονγκουένε, Βέμπερ, Κρίστενσεν, Γιουνούζοβιτς (78’ Ασιμέρου), Σόμποζλαϊ (71’ Οκουγκάβα), Μουέπου, Μιναμίνο, Χουάνγκ, Ντακά (56’ Χάλαντ).
 
Απώλεια για την Νάπολι

Κόντρα στην ομάδα που στην πρώτη αγωνιστική δέχθηκε 6 γκολ από την Ζάλτσμπουργκ, η Νάπολι δεν κατάφερε να σκοράρει και πέταξε δύο βαθμούς (0-0). Ο Κάρλο Αντσελότι άφησε εκτός αποστολής τον Ινσίνιε και στον πάγκο τον Μέρτενς, όμως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει πάρει προβάδισμα στο πρώτο μέρος αφού ο Μίλικ είχε δοκάρι και ευκαιρίες. οι Βέλγοι δυσκόλευαν πολύ τους Partenopei καθώς δεν κλείνονταν και δέχθηκαν μεγάλη πίεση μόνο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα όταν η Νάπολι κράτησε ψηλά τις γραμμές τις και έκλεβε τις περισσότερες μπάλες. Παρά το γεγονός αυτό η Γκενκ άντεξε και μάλιστα στο 84’ είχε μια ευκαιρία-δώρο όμως ο Ιάνις Χάτζι δεν έβαλε τα φάλτσα που ήθελε στην μπάλα για να μείνει η λευκή ισοπαλία.

Γκενκ (Φελίς Μαζού): Κουκέ, Ούρονεν, Λουκουμί, Κουέστα, Μέλε, Χροσόβσκι, Χάτζι (92’ Χέινεν), Μπέργκε, Σαματά, Μπονγκοντά (80’ Πέιντσιλ), Ιτο.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Μανωλάς, Μάριο Ρουί (33’ Μαλκί), Κουλιμπαλί, Ντι Λορέντζο, Αλαν, Φαμπιάν Ρουίθ, Ελμάς (58’ Μέρτενς), Καγιεχόν, Μίλικ (72’ Γιορέντε), Λοσάνο.
 
Τα αποτελέσματα

Γκενκ – Νάπολι 0-0

Λίβερπουλ – Ζάλτσμπουργκ 4-3
(9’ Μανέ, 25’ Ρόμπερτσον, 36’, 69’ Σαλάχ – 39’ Χουάνγκ, 56’ Μιναμίνο, 60’ Χάαλαντ)

Η βαθμολογία
1. Νάπολι 4 (2-0)
2. Ζάλτσμπουργκ 3 (9-6)
3. Λίβερπουλ 3 (4-5)
4. Γκενκ 1 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
Ζάλτσμπουργκ – Νάπολι
Γκενκ – Λίβερπουλ

Προτεινόμενα Άρθρα