Ισοπέδωσε και τη Βαλένθια ο Άγιαξ, "διπλό"-ανάσα για την Τσέλσι (vids)

από Γιώργος Γκάτος

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στο "Μεστάγια", ο Άγιαξ καθάρισε 3-0 και τη Βαλένθια και πέρασε μόνος πρώτος στην κορυφή του ομίλου, την ώρα που η Τσέλσι περνούσε έστω και δύσκολα από την έδρα της Λιλ με 2-1 για να πιάσει τις "νυχτερίδες" στους 3 βαθμούς.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ προηγήθηκε μόλις στο 8′ με ένα απίθανο σουτ του “μάγου” Ζίγιες από θέση διαγώνια δεξιά και έξω από την περιοχή, ενώ στο 25′ η Βαλένθια χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς, με τον Παρέχο να στέλνει στα… πουλιά το πέναλτι που κέρδισε ο Γκουέδες. Στο 34′ ο Πρόμες έκανε το 0-2 με κοντινό πλασέ έπειτα από γύρισμα του Φαν ντε Μπεκ σε μια φάση που η ισπανική άμυνα κοιμήθηκε μαζικά, ενώ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ κυριάρχησε και πάλι, έχασε ευκαιρίες, ενώ στο 67′ το ματς ουσιαστικά τελείωσε, σε μια φάση που η ολλανδική ομάδα έκρυψε τη μπάλα, με τον Φαν ντε Μπεκ να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 0-3.

Αυτή ήταν η βαρύτερη εντός έδρας ήττα της Βαλένθια στο Champions League μετά το 1-5 από την Ίντερ τον Οκτώβρη του 2004, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 στα ισάριθμα πρώτα ματς ομίλου για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006/07. Για τον δε Άγιαξ τα πράγματα πλέον είναι πάρα πολύ απλά, αφού ανάλογα το τι θα κάνει στα δύο ματς με την Τσέλσι θα κριθεί και η θέση που θα καταλάβει και που στην παρούσα φάση, με τις εμφανίσεις του να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν πέρσι, δύσκολα δεν θα είναι κάποια από τις δύο προνομιούχες.

Ανάσανε η Τσέλσι

Στο άλλο ματς του ομίλου η Τσέλσι δυσκολεύθηκε μεν στην έδρα της Λιλ, ωστόσο με αυτό το τελικό 1-2 ανάσανε πραγματικά, φτάνοντας και αυτή τους 3 βαθμούς που την έστειλαν να ισοβαθμίσει με τη Βαλένθια, από τη στιγμή που ο Άγιαξ της έκανε τη χάρη και πήρε το “διπλό” στο “Μεστάγια”. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και με τη Βαλένθια να έχει ήδη “περάσει” με νίκη από το Λονδίνο στην πρεμιέρα, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους “μπλε”. Για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, ο Άμπραχαμ ήταν αυτός που έγραψε το 0-1 στο 22′, η Λιλ ισοφάρισε στο 33′ με τον Οσίμχεν, με τον Γουίλιαν να χαρίζει τη νίκη στους Λονδρέζους στο 77′ με ένα υπέροχο σουτ, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την 300η συμμετοχή του με τα μπλε. Το ματς πάντως ήταν… ροντέο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες και κάλλιστα θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε εξέλιξη. Ωστόσο, έστω και με κόπο, η Τσέλσι κατάφερε να σπάσει το μίνι αρνητικό σερί που είχε για 4 ματς χωρίς νίκη στο Champions League.

Αναλυτικά, η βαθμολογία του 8ου ομίλου (σε 2 αγώνες):

1. Άγιαξ 6β. / 6-0
2. Τσέλσι 3β. / 2-2
3. Βαλένθια 3β. / 1-3
4. Λιλ 0β. / 1-5

Η επόμενη αγωνιστική (23/10):

Άγιαξ – Τσέλσι
Λιλ – Βαλένθια

Προτεινόμενα Άρθρα