Σημαντικά "τρίποντα" για Λιόν και Ζενίτ (vids)

από Γιώργος Γκάτος

Μετά το μεταξύ τους 1-1 στην πρεμιέρα του Champions League, η Λιόν και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μοιράζονται την πρώτη θέση του 7ου ομίλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Λιόν επικράτησε με σκορ 2-0 στην έδρα της Λειψίας, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες και οι Γάλλοι ήταν πιο εύστοχοι και πήραν το πρώτο τους «τρίποντο».

Οι «λιονέ» προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μέμφις Ντεπάι και ο Μαρτέν Τεριέ ήταν εκείνος που στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν στο παιχνίδι της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με την Μπενφίκα, σε ένα παιχνίδι που οι Ρώσοι έκαναν πάρτι και ήταν εμφανώς καλύτεροι από τους Πορτογάλους.

Ο Αρτιόμ Τζιούμπα άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 70’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με το αυτογκόλ του Ρούμπεν Ντίας και οκτώ λεπτά αργότερα (στο 78’) Σαρντάρ Αζμούν πέτυχε το τρίτο γκολ της Ζενίτ. Ο Ραούλ ντε Τομάς ήταν εκείνος που μείωσε σε 3-1 για τους «αετούς» της Λισαβόνας.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Λειψία-Λιόν 2-0
(Ντεπάι 11’, Τεριέ 65’)

Ζενίτ-Μπενφίκα
(Τζιούμπα 22’, Ρούμπεν Ντίας αυτ. 70’, Αζμούν 78’ – Ντε Τόμας 85’)

Βαθμολογία:
Ζενίτ 4 (4-2)
Λιόν 4 (3-1)
Λειψία 3 (2-3)
Μπενφίκα 0 (2-5)

Η επόμενη αγωνιστική (23/10)

Λειψία-Ζενίτ (19:55)
Μπενφίκα-Λιόν (22:00)

Προτεινόμενα Άρθρα