"Πλήρωσε" λάθη και… Τζοβάρα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ντιγκινί το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων

Ηττα που βάζει δύσκολα…. Ο ΑΡΗΣ έψαξε το κάτι παραπάνω κόντρα στον Ολυμπιακό, έδειξε ικανός να το πετύχει αλλά στο τέλος του αγώνα βρέθηκε να είναι ο χαμένος της υπόθεσης, γνωρίζοντας την ήττα με 1-2. 

Ο Ντιγκινί σκοράροντας στο 7′ δημιούργησε αισιοδοξία ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα μπορέσουν να φτάσουν σε αυτό που θέλουν. Ο Ολυμπιακός όμως μέσα σε πέντε λεπτά σκόραρε δις με Μασούρα (33′), Ελ Αραμπί (38′) και σε συνδυασμό με την κάκιστη διαιτησία του Τζοβάρα πέρασε νικηφόρα από το “Κλεάνθης Βικελίδης΄”.

Ο ρέφερι του αγώνα με… έξυπνα σφυρίγματα ευνόησε τον Ολυμπιακό, την ώρα βέβαια που ο ΑΡΗΣ έδωσε δικαίωματα με λάθη για ακόμη ένα παιχνίδι στην άμυνά του. 

Ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις ο Τερζής (4-2-3-1)

Τη… συνταγή των ντέρμπι, από πλευράς προσώπων, ακολούθησε ο 48χρονος τεχνικός, με τον Λούκας Σάσα να είναι το μοναδικό νέο πρόσωπο της ενδεκάδας. Ο Έμαν ήταν στο τέρμα. Σούντγκρεν και Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας, με τους Βέλεθ και Ρόουζ στα στόπερ. Ο Σάσα πήρε ξανά θέση δίπλα στον Ματίγια στα χαφ. Ιδια παρέμεινε η κατάσταση και στην επίθεση, με τον Ιντέγε στην κορυφή και τους Ντιγκινί, Γκάμα και Φετφατζίδη πίσω από τον Νιγηριανό. 

Αλλαγές και… Αβραάμ για τον Ολυμπιακό (4-2-3-1)

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε παρεμβάσεις στην ενδεκάδα του, σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν το νέο πρόσωπο στην άμυνα δίπλα στον Σεμέδο. Ομάρ και Τσιμίκας ξεκίνησαν στα μπακ, με τον Σα φυσικά να είναι στο τέρμα. 

Ο Γκιγιέρμε επέστρεψε στα χαφ δίπλα στον Μπουχαλάκη. Ο Ποντένσε με τον Μασούρα ήταν στα εξτρέμ και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί που επιλέχθηκε αντί του Γκερέρο. 

Ονειρικό ξεκίνημα με Ντιγκινί! 

Μέχρι το 7′ ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κρατούσε μπάλα και πίεζε τον ΑΡΗ ο οποίος αμυνόταν. Μέχρι που ήρθε μία στατική φάση και ένα ακόμη εξαιρετικό χτύπημα από τον Χαβιέ Ματίγια. Ο Ισπανός γέμισε στην περιοχή του Σα από τον άξονα και ο Ντιγκινί με φοβερή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους νωρίς-νωρίς.

Εκνευριστικός Τζοβάρας, τα στόπερ… αλλού και 1-2. 

Ο ΑΡΗΣ πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα το οποίο στην συνέχεια θα μπορούσε να διευρύνει εάν εκμεταλλευόταν 1-2 φάσεις που βγήκε στην κόντρα αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Ο Τζοβάρας με σφυρίγματα… ανακαλύψεις προσπαθούσε να δώσει την μπάλα στον Ολυμπιακό και τα λάθη στην άμυνα των γηπεεδούχων έδωσαν το δικαίωμα στους Πειραιώτες να γυρίσουν… τούμπα το παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά. 

Στο 33′ Ρόουζ και Βέλεθ πιάστηκαν μαζί με τον Έμαν στον ύπνο, με τον Μασούρα να σκοράρει με κεφαλιά από την σέντρα του Τσιμίκα για το 1-1. Ο ΑΡΗΣ νικήθηκε πάλι στον αέρα πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Βαλμπουενά με φάουλ βρήκε τον Ελ Αραμπί που σκόραρε για το 1-2 του πρώτου μέρους. Φαση στην οποία έχουν μερίδιο ευθύνης τόσο τα στόπερ όσο και ο Έμαν ο οποίος δεν βγήκε από την εστία του. 

Το VAR τον κράτησε ζωντανό

Λίγο πριν το ημίχρονο ο Ολυμπιακός σκόραρε και πάλι αλλά σε φάση όπου ο Ελ Αραμπί βρήκε πρώτα την μπάλα και με τα δύο χέρια. Φάση την οποία ο Τζοβάρας είδε στο VAR και ακύρωσε το τρίτο γκολ των “ερυθρόλευκων”.

Ξεκίνημα με αλλαγή στην επανάληψη

Ο Τερζής δεν δίστασε από το ξεκίνημα του 2ου μέρους να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή του, βάζοντας τον Μαντσίνι στην θέση του Γιάννη Φετφατζίδη ώστε να ενισχύσει και ανασταλτικά την δεξιά του πλευρά. 

Ο Αργεντινός απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή στο 52′ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σάσα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 67′ ήρθε η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, με τον Ντιγκινί να παίρνει την μπάλα στην περιοχή από το πλάγιο του Κόρχουτ αλλά ο Σα έπεσε στην δεξιά του γωνία και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Τερζής έριξε στο ματς τόσο τον Μαρτίνες όσο και τον Τόνσο -στην επιστροφή του μετά από καιρό- ώστε να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του επιθετικά. Ο ΑΡΗΣ όμως αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, δεν απειλούσε και με τον Ολυμπιακό να κάνει διαχείριση το ματς ολοκληρώθηκε 1-2. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)
4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 46′ Γκάμα, 65′ Κόρχουτ, , 69′ Σούντγκρεν, 90’+5′ Ματίγια/ 58′ Tοροσίδης, 69′ Αβραάμ, 78′ Σεμέδο, 90’+3′ Γκιγιέρμε, 90’+4′ Σα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 7′ Ντιγκινί/33′ Μασούρας, 38′ Ελ Αραμπί

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί (84′ Τόνσο), Φετφατζίδης (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (74′ Μαρτίνες), Ιντέγε

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας (57′ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (37′ Σουντανί), Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (83′ Γκερέρο)

Προτεινόμενα Άρθρα