"Η Ολλανδία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2022"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Υπήρξε λίγος πανικός σχετικά με την εθνική ομάδα μιλήσαμε ότι δεν κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και ότι πρέπει να αντιγράψουμε τη Γερμανία στο πώς θα αναπτύξουμε τα δικά μας παιδιά"

Έτσι κι αλλιώς, οι «οράνιε» είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο εντυπωσιακές και συναρπαστικές ομάδες στον κόσμο. Σε διάστημα ενός χρόνου κατάφερε να νικήσει Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία (δύο φορές), κατά μέσο όρο με τρία γκολ ανά παιχνίδι σε αυτές τις τέσσερις συγκρούσεις.

Μία εικόνα ακόμα πιο αξιοσημείωτη, καθώς…έφτασε μετά από δύο διαδοχικές προκριματικές αποτυχίες. Όμως, ενώ υπήρξαν τρεις αλλαγές στο προπονητή κατά την περίοδο αυτή, οι Ολλανδοί απέρριψαν αποφασιστικά την εγκατάλειψη του φημισμένου τους συστήματος.

«Υπήρξε λίγος πανικός σχετικά με την εθνική ομάδα μιλήσαμε ότι δεν κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο και ότι πρέπει να αντιγράψουμε τη Γερμανία στο πώς θα αναπτύξουμε τα δικά μας παιδιά.

Για μένα έχουμε μία από τις καλύτερες σχολές ακαδημιών στον κόσμο. Ευτυχώς, δεν αλλάξαμε τη δομή μας με κανέναν μεγάλο τρόπο και τα αποτελέσματα έρχονται ξανά τώρα. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε τρπία χρόνια» ήταν τα λόγια του Ντε Μπουρ. 

Προτεινόμενα Άρθρα