"Πρωτόκολλο οργάνωσης και λειτουργίας"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Άγγελος Χαριστέας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το πρωτόκολλο οργάνωσης και λειτουργίας που θέλει να θεσπίσει στον ΑΡΗ.

Ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος τόνισε ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να αποκτήσει το δικό του στιλ. Αναλυτικά ανέφερε: 

Ενα από τα σημαντικότερα πράγματα που θέλω να φέρω είναι ένα πρωτόκολλο οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας. Ο ΑΡΗΣ είναι μία μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να αλλάζει φιλοσοφία και στόχους. Πρέπει να αποκτήσει το δικό του στυλ. Πρέπει να αποκτηθούν στελέχη για το αγωνιστικό τμήμα, που μαζί με μένα να αποτελούμε την καρδιά της ομάδας. Δεν μπορεί να έρχεται ένας προπονητής με τον σχεδιασμό του και όταν φεύγει να πορευόμαστε με αυτά. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να επιβάλλει την δική του φιλοσοφία σε κάθε προπονητή. Ο τρόπος που πρέπει να πορευτούμε θα είναι απόλυτα συγκεκριμένος, για να αναδεικνύουμε προπονητές και ποδοσφαιριστές. Ολοι οι παίκτες πρέπει να αναδεικνύονται εδώ. Να έχουν κίνητρο και να ξέρει ότι όταν έρθει εδώ το πρώτο του μέλημα θα είναι να δείξει μία νοοτροπία. Οχι μόνο και μόνο για να συνεχίσει την καριέρα του με ένα καλό συμβόλαιο.

Δεν πρέπει ένα-δύο άτομα να είναι υπεύθυνα για τον σχεδιασμό. Θέλω μία ομάδα ανθρώπων που θα παίρνουν όλοι μαζί αποφάσεις είτε για παίκτες είτε για προπονητές. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχω αλλά επειδή έχω και πλάνο είναι σίγουρος για τον εαυτό μου. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν επίσης δύο λύσεις συμβολαίων. Μετά από πολλά χρόνια έγιναν αποχωρήσεις με θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές.

Κάτι που μου έκανε εντύπωση όταν μιλούσα με προπονητές, είναι ότι κανένας δεν ερχόταν με κάτω από τέσσερα άτομα. Για μένα, το να αντικαταστήσουμε όλους τους ανθρώπους της ομάδας που ξέρουν τους παίκτες, θα ήταν λάθος. Θα έπρεπε οι νέοι να μάθουν την ομάδα. Είναι λάθος τελείως. Οποια ομάδα το κάνει δεν έχει την οργάνωση που πρέπει. Στο μέλλον για να αποφύγεις τα χοντρά λάθη θα πρέπει να έχεις ένα δικό σου επιτελείο για να ενημερώνει κάθε νέο προπονητή. Το πρώτο χρονικό διάστημα ο Μίκαελ θα έρθει μόνος του. Εχει βοηθό και γυμναστή. Θα έρθει και θα κρίνει εάν πρέπει να φέρει έναν βοηθό. Υπάρχει ο Τόλης που τα πήγε περίφημα. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε τα παιδιά της ομάδας.

Οσον αφορά την φιλοσοφία μας, τα 3/4 είναι λάτιν. Εχουν μία κουλτούρα να χτίζουν ποδόσφαιρο και παραγωγικότητα. Η ομάδα έχει τρομερά επιθετικό στυλ. Είναι ένα ποδόσφαιρο που ταιριάζει στην ομάδα του ΑΡΗ. Ο εκάστοτε προπονητής είναι σημαντικό να γνωρίζει που έρχεται και ότι αυτό είναι το στυλ του παιχνιδιού μας. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να παίξουμε κάτι άλλο με το υλικό που έχουμε. Αυτό το ποδόσφαιρο κατοχής και παραγωγικότητας, είναι αυτό που αρέσει στον κόσμο”.

Προτεινόμενα Άρθρα