"Γιατί επιλέξαμε τον Ένινγκ"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για την επιλογή του Μίκαελ Ένινγκ για την τεχνική ηγεσία του ΑΡΗ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ εξήγησε το σκεπτικό της επιλογής του Γερμανού προπονητή. 

“Ηταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο την Κυριακή το μεσημέρι μετά τον Βόλο. Έχω δουλέψει μαζί του. Τον γνωρίζω αρκετό καιρό και πως δουλεύει. Μου αρέσει. Ηθελα πρώτα να μάθω τα παιδιά της ομάδας, αγωνιστικά και ως προσωπικότητες, ώστε να δω αν ο Μίκαελ ήταν ο κατάλληλος. Οταν το έκανα, έγινα πιο σίγουρος για τον Μίκαελ. Είχα σκοπό να μιλήσω για αυτόν στην παρουσίασή του. Δεν είναι ένα όνομα που… αστράφτει αλλά είναι ένας προπονητής που έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα. Εχει οργανώσει τις εθνικές ομάδες της Γερμανίας. Έδωσε διπλώματα σε προπονητές, όπως ο Τούχελ στην Παρί. Εχει συνεργαστεί στην Νυερεμβέργη με τον Χέρμαν, ο οποίος είναι ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα μου. Αποκόμισε πολύ θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν αυτός.

Ενας προπονητής που έχει δουλέψει στο μεγαλύτερο επίπεδο, για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Οταν καθίσαμε στο τραπέζι για το θέμα του προπονητή, ξέραμε ότι το ρόστερ αποτελείται επί το πλείστον από ξένους. Θέλαμε να φέρουμε ξένο. Πρώτα λόγω επικοινωνίας. Πιστεύω στους Έλληνες προπονητές. Αλλά έχουμε πολλούς ξένους. Εχουν μάθει με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο Μίκαελ γνωρίζει και τέσσερις γλώσσες. Μία εξ αυτών τα ισπανικά”.

Προτεινόμενα Άρθρα