"Διπλό" για την Κύπρο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Ιωάννης Κωστής μοίρασε στο 86′ την ασίστ για το γκολ της ανατροπής

Με δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, η Κύπρος πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη στο Καζακστάν για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης για το Euro 2020.

Οι Καζάκοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 33′ με την κοντινή προβολή του Γερλάνοφ, ωστόσο η Κύπρος γύρισε το ματς στο φινάλε του αγώνα. Στο 74′ ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε το 1-1 με ωραία κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σπόλιαριτς, στο 79′ οι γηπεδουχοι είχαν δοκάρι με τον Βορογκόφσκι και τελικά στο 86′ ήρθε το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους. Ο «κλεισμένος» από τον Ολυμπιακό μέσος, Ιωάννης Κωστή, ήταν ο δημιουργός του με ωραία κίνηση στο πλάι και γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Νικόλας Ιωάννου βρέθηκε στο σωστό σημείο για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-2.

 
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 5η συμμετοχή του 20χρονου Κωστή με την Εθνική και τρίτη ως βασικός.

Όσον αφορά στην Κύπρο, έφτασε πλέον τους 10 βαθμούς σε 7 αγώνες, πέρασε μόνη στην 3η θέση και διατηρεί έστω τις λιγοστές ελπίδες της να φτάσει τη Ρωσία στη 2η, που έχει +5 βαθμούς και αγώνα λιγότερο.

Καζακστάν: Νεπογκόντοφ, Μάλιγ, Γερλάνοφ, Κουάτ (90΄Ταγιμπέργκεν), Αμπικέν (80΄ Φεντίν), Ισλαμχάν, Βορογκόφσκι, Ζανγκιλισμπάι (61΄Κιζνιτσένκο), Πέρτσουκ, Μαρόκιν, Σουγουμπάεφ.

Κύπρος: Παναγή, Μερκής (61΄ Σπόλιαριτς), Λαίφης, Κούσουλος, Κυριάκου, Αρτυματάς, Κωστή, Ιωάννου, Μιντίκκης (46΄ Ζαχαρίου), Παπουλής (88΄ Μαργκάσα), Σωτηρίου

 

Προτεινόμενα Άρθρα