Γάλλοι και Τούρκοι δεν είδαν ποτέ στην τηλεόραση τον στρατιωτικό πανηγυρισμό!

από Γιώργος Γκάτος

Μπορεί η φωτογραφία των Τούρκων διεθνών να πανηγυρίζουν με τον γνωστό στρατιωτικό πανηγυρισμό το γκολ της ισοφάρισης στο Σταντ ντε Φρανς να έγινε viral μέσα σε μερικά λεπτά, ωστόσο η εικόνα αυτή δεν μεταδόθηκε ποτέ από τους τηλεοπτικούς δέκτες!

Κι αυτό η εταιρία παραγωγής που είχε την ευθύνη για την τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης (έσπασε τα μηχανάκια τηλεθέασης, αφού το παρακολούθησαν ζωντανά 7,7 εκατομμύρια Γάλλοι τηλεθεατές και άλλα 9,9 εκατομμύρια Τούρκοι), ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και σεβόμενη το εθιμικό δίκαιο της ΟΥΕΦΑ, επέλεξε να δείξει σε ριπλέι το γκολ της Τουρκίας και όχι να εστιάσει στους στρατιωτικούς πανηγυρισμούς των παικτών της.

Όταν η ίδια κίνηση επαναλήφθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο σκηνοθέτης φρόντισε να δώσει έγκαιρα πλάνο για τις πρώτες συνεντεύξεις των Γάλλων διεθνών!

Ο προπονητής της Τουρκίας Σενόλ Γκιουνές σχολίασε πως «αυτός ο στρατιωτικός πανηγυρισμός δεν έχει κάτι κακό. Είναι ένας τρόπος να εμψυχώσουμε τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης», όμως οι Γάλλοι δεν φαίνεται ότι το πήραν έτσι.

Με ένα tweet μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Υπουργός Σπορ της Γαλλίας Ροξάνα Μαρασινεάνου ευχαρίστησε την γαλλική ομοσπονδία και τις δυνάμεις ασφαλείας για την ομαλή τέλεση του ματς, ωστόσο τόνισε ότι ο πανηγυρισμός των Τούρκων διεθνών με στρατιωτικό χαιρετισμό ήταν ενάντια στο αθλητικό πνεύμα και για αυτό θα ζητήσει επίσημα από την ΟΥΕΦΑ την παραδειγματική τους τιμωρία.

Προτεινόμενα Άρθρα