Εθνική όνειρο, "έλιωσε" τη Βοσνία!

από AllAboutARIS

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η Εθνική ομάδα στην καλύτερη ίσως εμφάνισή της εδώ και αρκετά χρόνια, επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και επιβεβαίωσε ότι κάτι αλλάζει.

Όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που έπαιζε με το μαχαίρι στα δόντια μιας και γνώριζε πως μόνο σε περίπτωση νίκης θα συνέχιζε να διατηρεί ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης. Η ελληνική ομάδα δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες για γκολ παίζοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και το τελικό σκορ μοιάζει φτωχό μπροστά στη συνολική της παρουσία. Μάλιστα, δέχθηκε το γκολ στη μοναδική ίσως ευκαιρία που έβγαλαν οι Βόσνιοι στο παιχνίδι.

Με εξαίρεση μία ευκαιρία από λανθασμένη έξοδο του Πασχαλάκη, η Βοσνία δεν απείλησε σε κανένα σημείο την ελληνική ομάδα. Έτσι, φτάσαμε στο 30’ όταν μετά από συνεργασία των παικτών της Εθνικής μας, η μπάλα έφτασε στον Παυλίδη που με όμορφη ντρίμπλα και σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να πετύχει το πρώτο του γκολ με την Ανδρών και να ανοίξει το σκορ. Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Τζον Φαν’τ Σχιπ που είχαν μία – δύο πολύ καλές ευκαιρίες και για ένα δεύτερο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, σε μία αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι με ένα “κρύο” γκολ αξιοποίησαν τη μοναδική ίσως μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, αδράνειας της άμυνας και ισοφάρισαν. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν όμως δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο της Εθνικής μας ομάδας. Οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ δεν σταμάτησαν να σφυροκοπούν την εστία του Σέχιτς, ωστόσο, πότε η αστοχία τους και πότε ο τερματοφύλακας της Ερζουρούμσπορ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν γρήγορα σε ένα δεύτερο τέρμα. Τελικώς, η λύτρωση ήρθε στο 88’ όταν μετά από σέντρα του Φετφατζίδη, ο Κοβάτσεβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας. Ενδεκτικό της εικόνας το γεγονός πως η γαλανόλευκη ολοκλήρωσε το ματς με 25 τελικές, έναντι μόλις 5 της Βοσνίας. Μεταξύ αυτών και τα δύο δοκάρια, ένα από τον Μασούρα και ένα από τον Σταδφυλίδη. Κάπως έτσι, η Ελλάδα επέστρεψε στις νίκες μετά από εκείνη στην πρεμιέρα του ομίλου στη Βαντούζ κόντρα στο Λιχτενστάιν και έδωσε λόγο σε όσους παρακολούθησαν αυτό το ματς να χαμογελάσουν και πάλι μετά από καιρό.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ιταλία 24

Φινλανδία 15

Βοσνία Ερζεγοβίνη 10

Αρμενία 10

Ελλάδα 8

Λιχτενστάιν 2

Η επόμενη αγωνιστική (15/11):

Αρμενία – Ελλάδα

Φινλανδία – Λιχτενστάιν

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ιταλία

πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα