"Δεν είμαι μάγος – Ολα θα εξελιχθούν μέσα από την δουλειά"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Μίκαελ Ένινγκ ήταν σημείο αναφοράς στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γερμανός.

Ο 54χρονος τεχνικός προσπάθησε να δώσει μία ένδειξη του τρόπου σκέψης του, αποφεύγοντας να υποσχεθεί πολλά ενώ τόνισε ότι όλα θα έρθουν μέσα από αυτήν θα φανούν τα αποτελέσματα.

Για την δική του ιδέα πάνω στο ποδόσφαιρο και αν θα χρειαστεί να κάτι άλλο ανάλογα και με το υλικό της ομάδας: “Δεν είμαι μάγος… Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα. Εχουμε αμυντικά θέματα τα οποία πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε σωστά. Ο,τι και να πω τώρα, θα ήταν ασόβαρο. Τα πράγματα εξελίσοονται με δουλειά και στην συνέχεια θα δούμε πως θα βγουν”.

Για το κατά πόσο η ομάδα θα παίζει αποκλειστικά βάσει της φιλοσοφίας του ή αν θα προσαρμόζεται και στον αντίπαλο: “Εχω επηρεαστεί ως βοηθός από προπονητές όπως ο Αντβοκατ. Ειχε το δικό του στυλ. Αυτό εξαρτάται και από την ομάδα που έχω στα χέρια μου. Υπάρχει ποιότητα, είναι καλή επιθετικά αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Η τακτική είναι κάτι που θα βλέπουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα”.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι ήρθε μόνος του, χωρίς κάποιον από τους συνεργάτες του.Και στις προηγούμενες ομάδες μου, πήγα μόνος μου. Για μένα είναι σημαντικό να δω πρώτα που υπάρχουν ανάγκες για κάποια προσθήκη όσον αφορά το σταφ. Το πιο βασικό είναι ότι έχω τον Άγγελο ώστε να υλοποιήσω τις ιδέες που έχω. Αυτός είναι ο άμεσος συνεργάτης μου”.

Προτεινόμενα Άρθρα