Βάλσαμο!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Γκάμα το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα στην θρακική πόλη

Ο ΑΡΗΣ πήγε στην Ξάνθη για να κάνει ό,τι ακριβώς και πέρυσι. Να αντιδράσει δηλαδή σε ένα κομβικό -για αυτόν σημείο της σεζόν. Και το έκανε! 

Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 3ο λεπτό οι “κιτρινόμαυροι” πέρασαν με 0-1 από τα Πηγάδια και πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα φτάνοντας τους 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα. 

Ετσι λοιπόν ο Μίχαελ Ένινγκ ξεκίνησε νικηφόρα στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”, εξασφαλίζοντας… ηρεμία ια να δουλέψει τις επόμενες μέρες και εν όψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Αλλαγές από τον Ραμίρεθ (4-2-3-1)

Ο Ισπανός δεν διατήρησε την πετυχημένη “συνταγή” της νίκης επί του Παναθηναϊκού, προχωρώντας σε αλλαγές σε όλες τις γραμμές του. Με τον Αμπάντ να παραμένει στο τέρμα αλλά τον Καρασαλίδη να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Λισγάρα να ξεκινάει δίπλα στον Μαλεζά και τον Ντίρεσταμ στο δεξί άκρο της άμυνας. Κοβάσεβιτς και Τερκί ήταν οι δύο παίκτες στα χαφ, με τον Εντουάρντο λίγο πιο μπροστά και πίσω από τον Φοσέ. Στάρτζεον και Αμορίμ ήταν οι δύο παίκτες στα επιθετικά άκρα.

Οπως τα βρήκε ο Ένινγκ (4-2-3-1)

Ο Γερμανός δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο ντεμπούτο του, διατηρώντας την ενδεκάδα των τελευταίων αγωνιστικών και με το ίδιο σύστημα. Ο Έμαν ήταν στο τέρμα, με τους Σούντγκρεν-Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας και τον Βέλεθ με το Ρόουζ δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Λίγο πιο μπροστά και συγκεκριμένα στα χαφ ήταν ο Σάσα με τον Ματίγια. Ο Γκάμα αγωνίστηκε πίσω από τον Ιντέγε και ο Φετφατζίδης με τον Ντιγκινί στα εξτρέμ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Σέντρα… και γκολ!

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του ΑΡΗ θα μπορούσε να φανταστεί το ξεκίνημα της ομάδας στο παιχνίδι. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Κόρχουτ βρήκε με έξοχη κάθετη τον Ιντέγε στην περιοχή, με τον Αμπάντ να ανατρέπει τον Νιγηριανό και τον Καραντώνη να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Γκάμα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της Ξάνθης ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν απέτρεψε το 0-1.

Διαχείριση από τον ΑΡΗ, ανέβηκε η Ξάνθη

Το γρήγορο προβάδισμα άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης του ΑΡΗ. Οι παίκτες του Ένινγκ έκλεισαν καλά τους χώρους και δεν άφησαν τους Θρακιώτες να απειλήσουν μέσα από την περιοχή, παρά μόνο στην φάση του 45′ Ο Στάρτζεον έκανε το διαγώνιο σουτ από τα δεξιά, ο Αμορίμ κυνήγησε την φάση στο δεύτερο δοκάρι αλλά για λίγο δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 18′ ο Βραζιλιάνος με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Έμαν να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. 

Μετά το 0-1 η μοναδική καλή στιγμή του ΑΡΗ ήταν στο 28′ με την προσπάθεια του Ιντέγε από κοντά, η οποία όμως βρήκε στα πόδια του Μαλεζά και κατέληξε κόρνερ.

Μπήκε… φουριόζος για το δεύτερο

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τον ΑΡΗ πιο δραστήριο επιθετικά, πατώντας με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή της Ξάνθης. Στο 54′ και μετά από φάση διαρκείας ο Γκάμα από πολύ πλάγια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Aμπάντ. 

Ο ΑΡΗΣ βέβαια σκόραρε στο 58′ με τον Ιντέγε τον οποίο ο Κόρχουτ βρήκε εξαιρετικά αλλά από αντικανονική θέση. Ο Νιγηριανός θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι στο 86′ όταν από κοντά δεν κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Σε ένα τελευταίο δεκάλεπτο που η Ξάνθη άφησε χώρους πίσω, ο ΑΡΗΣ είχε σε 2-3 περιπτώσεις την ευκαιρία να… καθαρίσει αλλά δεν λειτούρησε καλά το επιθετικό του τρανζίσιον έχοντας πρόβλημ κυρίως στην τελική του πάσα.

Η Ξάνθη το μόνο που έκανε ήταν να πιέσει ειικάα στο τελευταίο κομμάτι του ματς αλλά όποτε πέρασε την μπάλα στην περιοχή δεν είχε την τελική προσπάθεια ενώ οι μακρινές προσπάθειες των παικτών του Ραμίρεθ δεν ανησύχησαν τον Έμαν,

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Κών/νος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Λισγάρας, 71′ Τέρκι, 79′ Φασίδης/43′ Σάσα, 71′ Ρόουζ. 86′ Λάρσον
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: -/3′ Γκάμα

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Στάρτζεον, Φοσέ (65′ Ντουρίτσκοβιτς), Μασάδο (77′ Ρενέλα), Μαλεζάς (46′ Φασίδης), Τερκί, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ (64′ Μπα), Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Γκάμα (82′ Σόουζα), Φετφατζίδης (68′ Λάρσον), Ιντέγε

Προτεινόμενα Άρθρα