Το ευνοϊκό ξεκίνημα και η διαχείριση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πιο… συμμαζεμένη χθες η ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι

Ο Μίχαελ Ένινγκ είδε τους παίκτες να του χαρίζουν ένα νικηφόρο ξεκίνημα στον πάγκο της ομάδας. Μία νίκη που δεν έφερε ξεκάθαρα την σφραγίδα του Γερμανού -είναι νωρίς ακόμα άλλωστε- αλλά είχε κάποιες… πινελιές του.

Μία τέτοια ήταν και η διαχείριση του παιχνιδιού μετά το 0-1. Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε με το καλημέρα να προηγείται, κλείνοντας καλά τους χώρους και κυρίως τα άκρα απ’ όπου η Ξάνθη προσπάθησε να φτάσει στην περιοχή του Έμαν. Ενδεικτικό είναι ότι η μοναδική φάση της Ξάνθης στην περιοχή στο πρώτο μέρος ήταν με τον Στράτζεον στο 45′ ενώ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν παρουσίασε κάτι άλλο πέραν ορισμένων γεμισμάτων και μακρινών σουτ.

Αυτή η προσέγγιση είναι ένα στοιχείο της φιλοσοφίας του Ένινγκ. Και την ενίσχυσε με την είσοδο των Μπα και Σόουζα στην επανάληψη. Με την λεπτομέρεια ότι δεν του “βγήκε” η άλλη πλευρά του νομίσματος ειδικά στο δεύτερο μέρος. Δηλαδή να εκμεταλλευτεί τους ανοικτούς χώρους που έδωσαν οι γηπεδούχοι και να τελειώσει το ματς με τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Εως ένα σημείο η ομάδα έβγαλε σταθερότητα ανασταλτικά. Περισσότερη από άλλα ματς.Το θέμα είναι βέβαια η διάρκεια που χρειάζεται ο ΑΡΗΣ στον συγκεκριμένο τομέα και για την οποία ποντάρει στον Ένινγκ, όπως επίσης και την αποτελεσματικότητα που πρέπει να αποκτήσει ώστε να “κλειδώνει” παιχνίδια όπως το χθεσινό. 

Προτεινόμενα Άρθρα