Joker

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περασμένο καλοκαίρι έγιναν δεδομένα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΑΡΗ. Δεν γίνεται όμως να μην καταγραφούν και τα… σωστά. Οπως η κίνηση με τον Λούκας Σάσα.

Ο Βραζιλιάνος ήρθε σε μία περίοδο που ο ΑΡΗΣ… καιγόταν για χαφ, ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο “6” με την αποχώρηση του Μανώλη Σιώπη. 

Μέχρι ο Ιντέγε να προσθέσει στην πολύ θετική παρουσία του και το γκολ, ο λατίνος χαφ μπορεί να περηφανεύεται ότι κατέχει τον τίτλο της καλύτερης κίνησης στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Με εμφανίσεις που τον έχουν βοηθήσει να κερδίσει τα εύσημα των ανθρώπων της ομάδας και μία… τρέλα που κάνει “γκελ” στον κόσμο. Ενα βλέμμα και ένα χαμόγελο σαν του επίκαιρου Τζόκερ. Και με τον Σάσα ο ΑΡΗΣ βρήκε τον δικό του Τζόκερ ως φυσιογνωμία και παράλληλα… έπιασε το τζόκερ αγωνιστικά. 

Ενας χαφ που μπορεί να του ταιριάζει περισσότερο το “8” αλλά τα τρεξίματά που έχει τον βοηθούν πολύ στον ρόλο του “κόφτη”. “Κόβει” αποτελεσματικά. Ισως όχι όσο ο Σιώπης αλλά η τεχνική του και η ικανότητα του να “κουβαλήσει” την μπάλα μπροστά είναι τα πλεονεκτήματά του στην σχετική σύγκριση, καλύπτοντας έτσι το κενό που άφησε πίσω του ο διεθνής μέσος. Και έτσι έχει δημιουργήσει ένα σταθερότατο δίδυμο στα χαφ μαζί με τον Χαβιέ Ματίγια. Άλλες φορές με εντολή να ανεβαίνει ψηλά ως… box to box χαφ και άλλες να μένει πίσω για να κλείνει χώρους ή στα πλάγια με την διαγώνια κάλυψη που δίνει ουκ ολίγες φορές στην πλευρά του Σούντγκρεν. Ενας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει ακόμα και ως μονός χαφ στο 4-3-3 που υπήρχε ως πλάνο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά θα χρειαζόταν μπροστά του δύο εσωτερικούς μέσους με ανάλογα τρεξίματα. 

Ενα ακόμα πλεονέκτημα είναι η ικανότητά του να αγωνιστεί στα άκρα της άμυνας -όπως προχθές στην Ξάνθη- και σε μία περίοδο που φαίνεται να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στις εναλλακτικές των Σούντγκρεν και Κόρχουτ. 

Λίγο λοιπόν η παρουσία του στο γήπεδο, λίγο το… βλέμμα του τρελού, συνθέτουν μία πολύ καλή μονάδα στο γήπεδο και έναν ήδη πολύ αγαπητό παίκτη για την κερκίδα… 

Προτεινόμενα Άρθρα