Βελτίωση και σταθεροποίηση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η… περιπέτεια του Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του ΑΡΗ ξεκίνησε με το δεξί, χάρη στο διπλό που έβγαλε η ομάδα στην Ξάνθη. Μία νίκη σημαντική από πολλές απόψεις, την ώρα όμως που ο Γερμανός εστιάζει και στην εικόνα.

Η ομάδα, μέσα από την αντίδραση που “έβγαλε”, παρουσίασε μία σταθερότητα. Ειδικά στην ανασταλτική της λειτουργία η οποία ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πατήσουν με προϋποθέσεις στην περιοχή και να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο Ένινγκ εστίασε στο αμυντικό κομμάτι. Είναι προπονητής του οποίου οι ομάδες χαρακτηρίζονται από πρέσινγκ και λίγα ρίσκα μεσοαμυντικά. Ετσι λοιπόν του άρεσε αυτό που είδε στα Πηγάδια, όπως υπογράμμισε και χθες στα αποδυτήρια, περιμένοντας όμως την βελτίωσή του μέσα από την καθημερινή δουλειά στο Ρύσιο.

Η εξέλιξη βέβαια στην οποία προσδοκά ο 54χρονος προπονητής δεν αφορά μόνο τα μετόπισθεν, αφού περιμένει κάτι αντίστοιχο και στην αποτελεσματικότητα της ομάδας επιθετικά. Είναι άλλωστε και το μεγάλο του στοίχημα. Να πλησιάσει δηλαδή την ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και σιγά-σιγά να σταθεροποιήσει αυτή την κατάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα