Λάμπαρντ: "Αξίζουν εύσημα στον Πούλισικ"

από Γιώργος Γκάτος

Την παρουσία του Κρίστιαν Πούλισικ στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ, εξήρε ο Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο τεχνικός της Τσέλσι έμεινε το λιγότερο ικανοποιημένος τόσο με την ασίστ που έβγαλε, όσο και με την εν γένει συνεισφορά του νεαρού εξτρέμ του.

“Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Κρίστιαν, καθώς ήταν πολύ δραστήριος και η ασίστ είναι πάντα το ίδιο σημαντική με το γκολ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Άγγλος προπονητής μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

Το τελευταίο διάστημα κυριαρχούσαν στον αγγλικό Τύπο δημοσιεύματα, τα οποία ήθελαν τον Πούλισικ “φευγάτο” από τους Λονδρέζους, καθώς -όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος- ήταν δυσαρεστημένος με τον χρόνο συμμετοχής του.

“Μερικές φορές το δυσκολότερο κομμάτι της προπονητικής είναι να αφήνεις έξω παίκτες που θέλουν να αγωνίζονται κάθε εβδομάδα. Προσπάθησα να κλείσω τα αυτιά μου σε όλα αυτά που ακούγονταν. Αναγνωρίζω την ποιότητά του, το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για εκείνον (σ.σ.: η καλοκαιρινή του μετακίνηση στην Τσέλσι)”, σχολίασε επ’ αυτού ο Λάμπαρντ.

Η Τσέλσι έχει αφήσει στο παρελθόν την εντός έδρας ήττα της από τη Βαλένθια την πρώτη αγωνιστική του Champions League. Πλέον, με δύο σερί νίκες έχει ανέλθει στην πρώτη θέση του ομίλου της -μαζί με τον Αίαντα- και μεγάλο μερίδιο σ’ αυτό, σύμφωνα με τον τεχνικό της, διαδραματίζει το κράμα νεαρών και έμπειρων ποδοσφαιριστών.

“Οι νεαροί παίκτες παραμένουν “μωρά” για το Champions League. Οπότε, αυτά τα ματς είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πάντως, η ισορροπία μεταξύ των μικρών παικτών και των περισσότερο έμπειρων, οι οποίοι δίνουν το παράδειγμα είναι καλή”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των “μπλε”.

Προτεινόμενα Άρθρα