Περί δικαίου…

από Γιώργος Γκάτος

Πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη είχε εμφανιστεί η γνωστή…κινδυνολογία και η ακύρωση της αξίας όλων στον ΑΡΗ. Μετά τη νίκη οι…άχρηστοι έγιναν και πάλι…καλοί και μπήκαμε στην διαδικασία της κουβέντας για τις ανανεώσεις.

Αφού πέρασε η… μπουρδολογία με τα χρήματα για τους διαιτητές που αποδείχθηκε ότι ο ΑΡΗΣ έχει ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ και για αυτό απαλλάχθηκε άλλωστε έστω και αν για 2 μέρες έπαιξε το θέμα ότι “δεν πλήρωσε”, πλέον έχουμε περάσει στην κινδυνολογία για το αν φεύγει ο ένας ή μένει ο άλλος. Οκτώβρη μήνα από την στιγμή που μας τελείωσαν τα θέματα με πληρωμές (αφού έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα), αγωνιστικά ήρθε η νίκη κόντρα στην ομάδα που στον ΑΡΗ δεν έδωσε εισιτήρια, αλλά στον ΟΣΦΠ θα δώσει κανονικά, έπρεπε να βρούμε κάτι άλλο. Μάλλον μόνο στον ΑΡΗ υπάρχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και καλείται ο σύλλογος να επιλέξει ποιους θα κρατήσει (εφόσον έχει αυτή την δυνατότητα) και ποιους όχι.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτοί που δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν είναι πρώτιστα οι ίδιοι οι παίκτες και σε δεύτερο βαθμό διοίκηση και κόσμος της ομάδας. Και είναι προφανές ότι οι παίκτες πρώτα θα πρέπει να ασχολούνται για το πώς θα κερδίσει τα 3 επόμενα ματς μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μετά να μπουν σε μία διαδικασία για την ανανέωση του συμβολαίου. Παίκτες όπως ο Ντιγκινί, ο Γκάμα, ο Βέλεθ, ο Ματίγια, ο Λάρσον, ο Τόνσο, ο Κουέστα έχουν συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν και φυσικά ο ΑΡΗΣ θα ήθελε να τους έχει και μετά το καλοκαίρι. Για αυτό όμως παίζουν ρόλο πολλές παράμετροι και σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος είναι αυτός που θα καθορίσει τις τελικές της συμφωνίας. Ως τότε όμως ο κάθε παίκτης οφείλει να τιμά και να προσφέρει για το τρέχον του συμβόλαιο και στην Ξάνθη έδειξαν οι παίκτες ότι αυτό κάνουν. Πρέπει να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και αφού επέλθει μία ισορροπία βαθμολογική για την διατήρηση των κεκτημένων και της ευρωπαικής εξόδου…τουλάχιστον τότε μπορούμε να πάμε και στην επόμενη μέρα. Αν μάλιστα η τωρινή παρουσία…ενισχυθεί με μία διάκριση μεγαλύτερη π.χ. μέσω κυπέλλου και οι παίκτες θα είναι σε θέση να απαιτήσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Προτεινόμενα Άρθρα