"Χτίζει" σερί!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Γκάμα και Ιντέγε τα γκολ της δεύτερης διαδοχικής νίκης των "κιτρινόμαυρων"

Η νίκη στην Ξάνθη ίσως να αποτελέσει τελικά την αρχή για κάτι καλύτερο στον ΑΡΗ. Ενας ΑΡΗΣ που δεν… κόλλησε όπως άλλες φορές και πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Παναιτωλικό.

Χάρη στα πέναλι των Γκάμα (25′) και Ιντέγε (31′) οι “κιτρινόμαυροι” είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου της οποίας επικράτησαν με 2-0 και έτσι για πρώτη φορά έφτασαν σε δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα. 

Ο ΑΡΗΣ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο μέρος αλλά η διαδικασία… συντήρησης που μπήκε στην επανάληψη δεν τον βοήθησε, δίνοντας περισσότερο θάρρος στον Παναιτωλικό παρά την αποβολή του Μοράρ στο 60′. Υπήρχαν όμως οι ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, τις οποίες όμως οι παίκτες του Ένινγκ δεν εκμεταλλεύτηκαν για ακόμη μία αγωνιστική. 

ΑΡΗΣ: Η… γνωστή ενδεκάδα (4-2-3-1)

Από την στιγμή που ο Γιάννης Φετφατζίδης φώναξε “παρών” στις τελευταίες προπονήσεις, ο Μίχαελ Ένινγκ τον διατήρησε στο αρχικό σχήμα. Οπως και όλους τους υπόλοιπους που ξεκίνησαν στην Ξάνθη.

Ο Έμαν ήταν στο τέρμα. Σούντγκρεν-Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας και ο Βέλεθ με τον Ρόουζ στα στόπερ. Ματίγια και Σάσα οι δύο χαφ, με τον Γκάμα λίγο πιο μπροστά. Φετφατζίδης-Ντιγκινί ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:
Έκπληξη με Τσιγγάρα ο Χάβος (4-2-3-1)

Ο Γιαννακόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Σανιά και Λουσερό ήταν οι πλάγιοι μπακ -δεξιά και αριστερά αντίστοιχα- με τους Γιοβάνοβιτς-Μαρσιάλ στο κέντρο της άμυνας.

Έκρυψε την μπάλα… αλλά οφσάιντ

Μόλις στο 4′ ο ΑΡΗΣ κατάφερε όχι μόνο να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού αλλά και να σκοράρει. Σούντγκρεν, Σάσα και Φετφατζίδης συνδυάστηκαν εκπληκτικά από τα δεξιά, με τελικό αποδεκτή τον Γάλλο ο οποίος με συρτό σουτ νίκησε τον Γιαννακόπουλο. Το γκολ όμως δεν μέτρησε αφού ο Φετφατζίδης ήταν σε αντικανονική θέση. 

Δεν “χάρισε” από την άσπρη βούλα

Το ακυρωθέν γκολ δεν… έριξε τον ΑΡΗ ο οποίος συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και δημιουργούσε χώρους στην άμυνα του Παναιτωλικού, πατώντας με μεγαλύτερη συχνότητα στην αντίπαλη περιοχή. Μπορεί να μην απείλησε στο σετ παιχνίδι αλλά σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις πήγε στην άσπρη βούλα και δεν… χάρισε. 

Πρώτα στο 24′ ο Γκάμα… τρύπωσε έξυπνα ανάμεσα σε δύο παίκτες του Παναιτωλικού και κέρδισε καθαρό πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος για να κάνει το 1-0. Το δεύτερο διαδοχικό ματς που βρήκε δίχτυα και τρίτο συνολικά την φετινή σεζόν. 

Έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 31′ ήταν η σειρά του Μπράουν Ιντέγε ο οποίος έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Σούντγκρεν, και εκτέλεσε με ψυχραιμία τον Γιαννακόπουλο για το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Από το 2-0 και μετά υπήρξε άλλη μία καλή ευκαιρία για τον ΑΡΗ με το σουτ του Σάσα, έπειτα από φάση διαρκείας, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο. 

Δυνατά στο δεύτερος ο Παναιτωλικός, αντίδραση με… καθυστέρηση από τον ΑΡΗ

Η επανάληψη ξεκίνησε με… δοκάρι. Οχι όμως για τον ανώτερο ΑΡΗ αλλά για τον πιο δραστήριο Παναιτωλικό ο οποίος μπήκε δυνατά στην προσπάθεια του να αλλάξει κάτι στο ματς. Στο 52′ μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Μαρσιάλ από κόρνερ ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σανιά με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έμαν.

Οι Αγρινιώτες δεν φοβήθηκαν το ματς ακόμα και όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 60′ με την δεύτερη κόκκινη του Μοράρ -έσπρωξε από πίσω από τον Βέλεθ- παίζοντας με μεγαλύτερη διάθεση μέχρι που ο ΑΡΗΣ… ξύπνησε ξανά. 

Από το 80′ και μετά η ομάδα του Ένινγκ θυμήθηκε την εικόνα του πρώτου μέρους -βοήθησε η είσοδος του Τόνσο- βγήκε μπροστά και δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ. Πιο χαρακτηριστική αυτή του 90′ με τον Ιντέγε ο οποίος βγήκε μόνος του απέναντι στον Γιαννακόπουλο αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ. Στις καθυστερήσειςε ο Φετφατζίδης είχε την δική του ευκαιρία για να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε το συρτό σουτ μέσα από την περιοχή. 

Λιγό πριν το φινάλε ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα με τον Αριγίμπι αλλά ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη βοήθεια του VAR. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
ΒΟΗΘΟΙ: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Σταύρος Σίπκας (Σάμου)
4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+1′ Σάσα, 53′ Κόρχουτ, 55′ Ιντέγε, 70′ Ντουάρτε/30′ Ντίαζ, 34′, 60′ Μοράρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60′ Μοράρ
ΓΚΟΛ: 25′ Γκάμα (πεν.), 31′ Ιντέγε (πεν.)

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα (67′ Μπα), Ματίγια, Ντιγκινί (67′ Ντουάρτε), Γκάμα (77′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):
Γιαννακόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ (73′ Αριγίμπι), Μοράρ, Ντάλσιο, Ντίαζ (80′ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Σανιά, Τσιγγάρας (46′ Μιμίτο), Μαρσιάλ, Ράσμους

Προτεινόμενα Άρθρα