Οι αριθμοί… λένε την αλήθεια: 14 γκολ σε 104 τελικές!

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, έχει φτάσει στα 8 δοκάρια την φετινή σεζόν

Συγκομιδή που έχει φέρει την ομάδα του Μίχαελ Ενινγκ στην 7η θέση της βαθμολογίας. Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που φτιάχνει φάσεις, βγάζει τελικές, όμως το μεγάλο του πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως σκοράρει με δυσκολία. 
 
Ο ΑΡΗΣ είναι η τρίτη ομάδα σε παραγωγή τελικών προσπαθειών. Μετράει 104 στο πρωτάθλημα, έχοντας καταφέρει να σκοράρει μόλις 14 φορές. Κοινώς οι Κίτρινοι σκοράρουν μόλις ένα γκολ ανά 7,4 τελικές προσπάθειες. 

Νούμερο μικρό με βάση τις λύσεις που έχει μεσοεπιθετικά ο ΑΡΗΣ. Αλλωστε, την κορυφή των σκόρερ μοιράζονται οι Γκάμα και ο Ιντέγε που έχουν από 3 γκολ. 

Ας δούμε αναλυτικά τις τελικές του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ανά παιχνίδι. Με ΟΦΗ είχε 12, με Βόλο 11, με Παναθηναϊκό 13 (το μοναδικό παιχνίδι που είχε μεγάλα ποσοστά ευστοχίας), με ΠΑΟΚ 4, με ΑΕΛ 24, με Ολυμπιακό 5, με Ξάνθη 8, με Παναιτωλικό 11 και με Πανιώνιο 16. 

Εκτός των άλλων στον ΑΡΗ μπορεί να αισθάνονται και άτυχοι, διότι, μετράνε ως τώρα 8 δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι (σ.σ. αυτό του Ντιγκινί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ). Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν το που βρίσκεται το πρόβλημα για την ομάδα του Ενινγκ με τον Γερμανό να καλείται άμεσα να δώσει λύση. 

Βαθμολογικά ο ΑΡΗΣ, έχει συγκεντρώσει τους ίδιους ακριβώς βαθμούς συγκριτικά με το περσινό πρωτάθλημα στο ίδιο χρονικό σημείο. 

Αντιθέτως, πάμε να δούμε τι συμβαίνει στην άμυνα. Ο ΑΡΗΣ έχει δεχτεί 10 γκολ και μαζί με τη Ξάνθη και την ΑΕΛ, έχει την 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει δεχτεί μόλις 3. 

Παρόλα αυτά, διαβάζοντας κανείς τις φάσεις ανά παιχνίδι που δέχεται η αμυντική γραμμή των Κιτρίνων, παρατηρεί πως παρά τις λίγες τελικές που δέχεται η εστία του Εμαν οι αντίπαλοι βρίσκουν τον τρόπο να σκοράρουν. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι της Ν. Σμύρνης ο Πανιώνιος είχε μόλις 6 τελικές, έναντι 16 του ΑΡΗ. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Λάρισα που πέτυχε τρία γκολ με έξι τελικές σε όλο τον αγώνα. Ενώ τέλος, σε μόλις τρία παιχνίδια (με Παναθηναϊκό, Ξάνθη και Παναιτωλικό) κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους.

Δείτε αναλυτικά τις φάσεις και τα γκολ που έχει δεχτεί ο ΑΡΗΣ ανά παιχνίδι: ΟΦΗ 6 (1), Βόλος 9 (1), Παναθηναϊκός 11 (0), ΠΑΟΚ 11 (2), ΑΕΛ 6 (3), Ολυμπιακός 8 (2), Ξάνθη 8 (0), Παναιτωλικός 5 (0), Πανιώνιος 6 (1).

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα