Συγκοινωνούντα δοχεία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα δεκάλεπτα των τελευταίων αγώνων -και όχι μόνο- που δείχνουν ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί αρκεί να το… δει αλλιώς

Η λέξη “νοοτροπία” βρίσκεται στο επίκεντρο για τον ΑΡΗ στα τελευταία 24ωρα, μετά την ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη και την εμφάνιση της ομάδας. 

Σε αυτήν την νοοτροπία στάθηκαν τόσο ο Μίχαελ Ένινγκ όσο και ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας χθες στους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει. 

Ο ΑΡΗΣ άλλωστε είναι μία ομάδα που ναι μεν της λείπει η σταθερότητα αλλά έχει αποδείξει ότι το… έχει. Οτι μπορεί να παίξει καλύτερα . Τόσο με τα δεκάλεπτα κόντρα σε Παναιτωλικό ή Πανιώνιο αλλά και σε παιχνίδια όπως με τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ.

Νοοτροπία και αγωνιστική εικόνα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Εφόσον οι παίκτες αλλάξουν την προσέγγισή τους αυτό θα “φέρει” και μεγαλύτερη διάρκεια στ ακαλά διαστήματα που παρουσιάζουν. Αλλές φορές με αποτέλεσμα και άλλες όχι. 

Εδώ βέβαια υπάρχει μία λεπτομέρεια. Με τον Πανιώνιο η ομάδα δεν έβγαλε τόσο πλάνο όσο πίεση και ανάγκη για το αποτέλεσμα. Πιο απλά πρέπει να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο επιθετικά αφού έχει… συμμαζευτεί κάπως η κατάσταση ανασταλτικά. Κάτι που δεν έχει να κάνει τόσο με τους παίκτες όσο και με τον Μίχαελ Ένινγκ καθώς η έμφαση στην άμυνα φαίνεται να έχει… ρίξει κάπως επιθετικά την ομάδα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια της.

Προτεινόμενα Άρθρα