Βαθμολογία UEFA: Παραμένει 15η η Ελλάδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μόναχο, αλλά η Ελλάδα παραμένει στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με την Κύπρο όμως σε απόσταση αναπνοής.

Στους 25.300 βαθμούς παραμένει η χώρα μας στο ranking της UEFA, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε -αναμενόμενα- να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μπάγερν. 

Πίσω ωστόσο από την Ελλάδα γίνεται ο… κακός χαμός, αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τρεις χώρες. Η Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα στον όμιλο των Πειραιωτών στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Κροατία που προσπέρασε τους Σέρβους κι ανέβηκε 17η, με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση και η Κύπρος στους 25.000 βαθμούς. Σήμερα μάλιστα ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Καραμπάγκ κι αν ντουμπλάρει τις νίκες επί των Αζέρων, τότε οι Κύπριοι θα προσπεράσουν την Ελλάδα και θα βρεθούν εκείνοι στη 15η θέση. 

Για την Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί στην πρώτη 15άδα, ώστε να συνεχίσει να βγάζει δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ (από τον 2ο προκριματικό) και μετά τη σεζόν 2021/22, σε διαφορετική περίπτωση ο 2ος κι ο 3ος της βαθμολογίας θα παίζουν στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα. Πολύ δύσκολη η κατάληψη της 14ης θέσης (η Δανία βρίσκεται στους 26,500 β.), που βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Προτεινόμενα Άρθρα