Ιδού το ΟΑΚΑ, ιδού και η ευκαιρία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πρώτο ντέρμπι για τον Ένινγκ στην Ελλάδα και τελευταίο για τον ΑΡΗ στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος

Η Super League επιστρέφει και ο 1ος γύρος της σεζόν οδεύει προς το τέλος του, με τον ΑΡΗ να δίνει σήμερα το τελευταίο του ντέρμπι για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. 

Η ΑΕΚ είναι ο αντίπαλος των “κιτρινόμαυρων” μετά την διακοπή, στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι επί εποχής Ένινγκ και δεύτερο για φέτος στην Αθήνα. 

Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την Ένωση στις 19:30 (NS1, AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4). Ένα παιχνίδι το οποίο βλέπουν ως μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν μία νίκη εκτός προγράμματος και να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί που “τρέχουν” τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. 

Ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ και το κακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της. Μία κατάσταση όμως η οποία παράλληλα καθιστά αρκετά δύσκολο το έργο του από την στιγμή που οι γηπεδούχοι… καίγονται για τους τρεις βαθμούς. 

ΑΡΗΣ: Η απουσίες στο τέρμα και τα απρόοπτα

Εδώ και δύο εβδομάδες ο Ένινγκ γνώριζε ότι στο ΟΑΚΑ θα χρειαστεί να επιστρατεύσει τον ορεξάτο αλλά άπειρο Απόστολο Τσιλιγγίρη. Ο τραυματισμός του Κουέστα και η τιμωρία του Έμαν “φέρνουν” τον νεαρό τερματοφύλακα στο βασικό σχήμα για πρώτη φορά φέτος.

Από εκεί και πέρα ο Γερμανός τεχνικός υπολογίζει ξανά στον Βέλεθ ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Τόνσο, Ντουάρτε και ο Σούντγκρεν ο οποίος έπεσε “θύμα” δηλητηρίασης.

H αποστολή του ΑΡΗ: Τσιλιγγίρης, Cuesta, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Korhut, Larsson, Matilla, Diguiny, Bruno Gama, Mancini, Lucas Sasha, Abou Ba, Martinez, Ideye, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης.

ΑΕΚ: Τα… είχε όλα, ήρθαν και τα αγωνιστικά προβλήματα

Το κλίμα στην Ένωση δεν είναι το καλύτερο δυνατό μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν έγινε προσπάθεια στην διακοπή ώστε να πέσουν οι τόνοι. Η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη σήμερα για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τα απρόοπτα των τελευταίων ημερών. Τσιγκρίνσκι (θλάση), Κρίστισιτς (γαστρεντερίτιδα) και Χουλτ (ενοχλήσεις) τέθηκαν νοκ-άουτ τα προηγούμενα 24ωρα και αναγκάζουν τον Έλληνα τεχνικό να προχωρήσει σε αλλαγές. 

Ο Κωστένογλου πήρε 22 παίκτες στην αποστολή και πριν την σέντρα θα ανακοινώσει τους τέσσερις οι οποίοι θα μείνουν εκτός.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Βράνιες, Σβάρνας, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Βέρντε, Σιμόες, Ντέλετιτς, Αλμπάνης, Μάνταλος, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Σαρδέλης, Μπότος, Γιούσης, Γιακουμάκης, Ολιβέιρα.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

11η αγωνιστική Super League 

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ


ΓΗΠΕΔΟ
: “Ολυμπιακό Στάδιο”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΣ:Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου)

Προτεινόμενα Άρθρα