Ο Ματίγια που λύτρωσε και “ξεκλείδωσε” τον ΑΡΗ (vid)

από AllAboutARIS

Το καθοριστικό γκολ του Ματίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του περσινού ΑΡΗΣ-Λαμία “ξεκλείδωσε” επί της ουσίας τους κιτρινόμαυρους που είχαν να κερδίσουν εντός έδρας στο πρωτάθλημα 3,5 μήνες και έκτοτε ξεκίνησαν ένα αήττητο σερί 9 αγώνων.

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει την Λαμία το απόγευμα της Κυριακής (17:15) στο Κλεάνθης Βικελίδης σε διαφορετικές συνθήκες απ’ ότι στο περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων. Ο φετινός ΑΡΗΣ τρέχει αυτή την στιγμή ένα αήττητο σερί 5 αγώνων με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο (3 νίκες, 2 ισοπαλίες) και στο προσεχές παιχνίδι με την ομάδα της Φθιώτιδας φιλοδοξεί να επεκτείνει το θετικό του πρόσημο και να βελτιώσει κι’άλλο την βαθμολογική του θέση.

Κάνοντας ένα flashback στη προηγούμενη σεζόν θα δούμε ότι ο ΑΡΗΣ στο χρονικό σημείο που αντιμετώπισε την Λαμία εντός έδρας είχε να διαχειριστεί μια κρίση, την οποία όμως άρχισε να ξεπερνάει αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι κιτρινόμαυροι μπορεί να ξεκίνησαν θετικά στο περσινό πρωτάθλημα ωστόσο στη συνέχεια πραγματοποίησαν κάποιες εμφανίσεις-ήττες που ήταν εκτός προγράμματος με αποκορύφωμα αυτή επί του Παναιτωλικού (1-2 στο Κλεάνθης Βικελίδης). Ο ΑΡΗΣ είχε να κερδίσει από τις 30/9 εντός έδρας (έκανε όμως ενδιάμεσα σημαντικά διπλά σε Ριζούπολη και Ηράκλειο) και το παιχνίδι με την Λαμία στο ξεκίνημα του 2019 ήταν must win για τους κιτρινόμαυρους.

Ο ΑΡΗΣ είναι αλήθεια ότι αγχώθηκε σε εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης ωστόσο ένα γκολ του Ματίγια στις καθυστερήσεις μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ, λύτρωσε την ομάδα και ουσιαστικά την “ξεκλείδωσε” ενόψει της συνέχειας αφού έκτοτε ξεκίνησε ένα αήττητο σερί 9 αγώνων που είχε και ως αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να κερδίσει και πάλι την έξοδό του στην Ευρώπη.

Προτεινόμενα Άρθρα