Η Λειψία δεν βλέπει κανέναν!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τρεις ημέρες μετά την παρθενική της πρόκριση στους 16 του Champions League, η Λειψία πέρασε από την έδρα της Πάντερμπορν και σκαρφάλωσε μόνη στο ρετιρέ της Bundesliga.

Εδώ και περίπου ένα δίμηνο δεν… βλέπει κανέναν, διαλύει κάθε ομάδα που βρίσκεται απέναντι της. Μέσα στην εβδομάδα προκρίθηκε και μαθηματικά για πρώτη φορά στους 16 του Champions League μία αγωνιστική πριν το τέλος, ενώ με 6 νίκες στις 7 τελευταίες αγωνιστικές απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής της Bundesliga.

 
Η αύρα της ομάδας του Νάγκελσμαν φάνηκε με το καλημέρα, όταν από το πρώτο τετράλεπτο δύο γκολ από Σικ και Σάμπιτσερ είχαν διαμορφώσει από νωρίς το σκορ στο 0-2. Ο Βέρνερ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο έκανε το 0-3, όμως στην επανάληψη η κούραση βγήκε με την Πάντερμπορν να σκοράρει τρεις φορές (μέτρησαν τα δύο γκολ) και να αγγίζει την ανατροπή, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Την ίδια στιγμή, η Ντόρτμουντ χάλασε το ντεμπούτο Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο της Χέρτα. Δύο γρήγορα (και σχεδόν ίδια γκολ) από Σάντσο και Αζάρ διαμόρφωσαν από νωρίς το 0-2, με την Μπορούσια να αντέχει ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και να φεύγει με το πολύτιμο 1-2 από το Βερολίνο.

 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 13ης αγωνιστικής

Κολωνία – Άουγκσμπουργκ 1-1

(86’ Κόρντομπα / 43’ Νιντερλέχνερ)

Χέρτα Βερολίνου – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-2

(34’ Ντάριντα / 15’ Σάντσο, 17’ Αζάρ)

Προτεινόμενα Άρθρα