Δίνει (πάλι) δικαιώματα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λάρσον ισοφάρισε το γκολ του Τουράμ αλλά οι κιτρινόμαυροι δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή

Οι τρεις βαθμοί ήταν ο αυτονόητος στόχος για τον ΑΡΗ κόντρα στην Λαμία. Αντ’ αυτού όμως έκανε ακόμα ένα… δώρο φέτος στην έδρα του, μένοντας στο 1-1 με τους Φθιωτούς για την 12η αγωνιστική. 

Ο Τούραμ έβαλε δύσκολα στους “κιτρινόμαυρους” με το 0-1 του 16ιυ λεπτού. Αυτοί απάντησαν με τον Λάρσον στο 31′, δημιούργησαν ευκαιρία για να πετύχουν και ένα δεύτερο -κορυφαία το δοκάρι του Μπα στο 67′- αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βρέσκα. 

Ο ΑΡΗΣ είχε δικαιολογημένα παράπονα από αποφάσεις του Κατερινιώτη ρέφερι και τα μόλις τρία λεπτά των καθυτστερήσεων αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικαιολογία για την νέα εντός έδρας γκέλα στην οποία υπέπεσε. 

Με… συνταγή ΟΑΚΑ ο Ένινγκ (4-2-3-1)

Ο Γερμανός εμπιστεύτηκε, όπως αναμενόταν, το πετυχημένο σχήμα του ΟΑΚΑ. Ο Τσιλιγγίρης ξεκίνησε κανονικά, με τον Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Μπα-Ματίγια ήταν το δίδυμο στα χαφ και οι Φετφατζίδης, Γκάμα, Ντιγκινί πίσω από τον προωθημένο Ντάνιελ Λάρσον.

Η ενδεκάδα των συνεχόμενων νικών από τον Μάντζιο (4-2-3-1)

Εκπλήξεις δεν υπήρξαν ούτε από πλευράς Λαμίας, με τον Άκη Μάντζιο να παρατάσσει την ενδεκάδα που έχει φέρει τρεις διαδοχικές νίκες. Δηλαδή τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, με τετράδα στην άμυνα τους Σκόνδρα, Πλιάτσικα, Αντέτζο και Βάντερσον. Ο Δημούτσος με τον Μπεχαράνο ήταν στα χαφ. Λίγο πιο μπροστά ξεκίνησε ο Τιρόνε. Ρόμανιτς-Καραμάνος ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης.

Διάθεση για ποδόσφαιρο και από τους δύο

Η Λαμία είχε ως προτεραιότητα την άμυνα αλλά μπροστά απέφυγε τις… γιόμες και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Οπως και ο ΑΡΗΣ. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα στο 3′ και ο Τουράμ σκόραρε αλλά η προσπάθειά του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Αμέσως μετά ο ΑΡΗΣ απάντησε με τον Ντάνιελ Λάρσον, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Το ξανάκανε ο Τουράμ, πάλι γκολ από τον Λάρσον

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είδε το VAR να του στερεί το γκολ στο 3ο λεπτό και… ρέφαρε στο 16′. Αφού απέφυγε τονβ Βέλεθ με ωραίο τρόπο σκόραρε με το αριστερό στην εστία του Τσιλιγγίρη και έβαλε δύσκολα στον προβληματικό, μέχρι εκείνο το σημείο, ΑΡΗ.

Από το 25′ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατούν καλύτερα, περιορίζοντας τα λάθη τους μεσοαμυντικά. Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε στο 31′, με τον Φετφατζίδη να κάνει εξαιρετική ενέργεια και να δίνει για τον Γκάμα στην περιοχή ώστε αυτός να βγάλει την παράλληλη για το 1-1 του Λάρσον από το ύψος του πέναλτι. 

Ο “Φέτφα” είχε ακόμη μά καλή στιγμή στο 37′ στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Λαμίας. Στο 39′ ήρθε ακόμη μ’ία καλή σπτιγμή με τον Ρόουζ, η οποία ήταν και η τελευταία για το πρώτο μέρος. 

Πήγε για το “Χ” ο Μάντζιος, φουλ πίεση από τον ΑΡΗ

Η είσοδος του Βύντρα αντί του Τιρόνε στο 46′, έδειξε και την πρόθεση της Λαμίας να κλειστεί πίσω και να κρατήσει την ισοπαλία. Ο ΑΡΗΣ φυσιολογικά πήρε μέτρα και έψαξε με μεγάλη επιμονή το δεύτερο γκολ. Ο Φετφατζίδης απείλησε στο 48′ ενώ στο 61′ βρήκε τον Ρόουζ για να πάρει την κεφαλιά και να τη στείλει λίγο άουτ. 

Η κορυφαία φάση των γηπεδούχων στην επανάληψη ήρθε στο 67′. Ο Θεοδωρόπουλος δεν μπλόκαρε σταθερά το φάουλ του Ματίγια και ο Μπα στην επαναφορά έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι. 

Ο Ένινγκ “φρέσκαρε” την επίθεσή του με τους Μαρτίνες και Μαντσίνι από το 65′. Ο δεύτερος μάλσιτα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69′. Ακολούθησε το χαμένο τετ α τετ του Γκάμα στο 83′, το οποίο ήταν και η τελευταία καλή στιγμή που σπατάλησε ο ΑΡΗΣ για να πάρει την νίκη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας)
4ΟΣ: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+1’/22′ Πλιάτσικας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 31′ Λάρσον/16 Τουράμ

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Σάσα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Φετφατζίδης (65′ Μαντσίνι), Ντιγκινί (65′ Μαρτίνες), Λάρσον, Γκάμα

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδώρόπουλος, Σκαρντοβέλι, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Δημούτσος, Ρόμανιτς, Μπεχαράνο (70′ Βασιλόγιαννης), Τουράμ, Τιρόνε (46′ Βύντρα), Καραμάνος (85′ Σάλιακας), Σκόνδρας

Προτεινόμενα Άρθρα