Εν αρχή ην η άμυνα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Σάββας Καμπερίδης έχει δύο μέρες που ανέλαβε τον ΑΡΗ και σίγουρα σε ένα τέτοιο διάστημα δεν μπορεί να αλλάξει πολλά. Μπορεί όμως σε πρώτη φάση να δώσει μία νέα "πνοή" στο παιχνίδι της ομάδας.

Αρχικά, πάντα σε αλλαγές προπονητών η ψυχολογία των παικτών αλλάζει και συνήθως παρουσιάζουν άλλο πρόσωπο στο παρκέ. Αγωνιστικά, ο 41χρονος κόουτς είναι θιασώτης της καλής άμυνας και αυτό είναι το πρώτο που θα προσπαθήσει να βελτιώσει στο παιχνίδι της ομάδας.

Όπως είναι δομημένο, το ρόστερ του ΑΡΗ δεν είναι και… αμυντικό τείχος, ειδικά μέσα στη ρακέτα. Όμως υπήρξαν παιχνίδια που οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν καλή άμυνα. Το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν και εφεξής, αρχής γενομένης από απόψε (19:00) στο «Νίκος Γκάλης» της Αθήνας κόντρα στην ΑΕΚ. Το έργο τους δε θα είναι εύκολο, αφού θα έχουν απέναντί τους μία πολύ ποιοτική ομάδα, με τον ίσως μέχρι τώρα MVP και αρχισκόρερ του πρωταθλήματος στο ρόστερ της (βλέπε Κιθ Λάνγκφορντ).

Στο άλλο μισό του παρκέ, ο ΑΡΗΣ πρέπει να απελευθερωθεί επιθετικά, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα που έχουν αρκετοί παίκτες του σ’ αυτόν τον τομέα. Η άμυνα της ΑΕΚ είναι πολύ βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα και οι παίκτες του ΑΡΗ πρέπει να έχουν υπομονή, καλύτερη συνεργασία και καλή εκτέλεση για να σταθούν ικανοποιητικά στο επιθετικό κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα