Ματσάρα στο Ντόρτμουντ, πήρε δώρα και έμεινε όρθια η Λειψία

από Γιώργος Γκάτος

Η πρωτοπόρος της Bundesliga, Λειψία, πήρε ισοπαλία που μοιάζει με νίκη καθώς κράτησε το Νο1 και από κάτω της την Ντόρτμουντ, η οποία είχε δύο πρόσωπα.

Το ματς δεν ήταν και το καλύτερο για τους τερματοφύλακες. Αυτό φάνηκε από το 23′ όταν στο σουτ του Βάιγκλ ο Γκουλάσι δεν έκανε καλό υπολογισμό και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του (1-0). Στο 34′ η BvB πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων όταν ο Μπραντ έκανε αδιανόητη ντρίμπλα και το 2-0 με πλασέ από κοντά με το αριστερό. Επειτα από ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος όμως, η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ, πέταξε την προσπάθειά της στα σκουπίδια. Στο 47′ το λάθος του keeper των γηπεδούχων, Μπίρκι, έδωσε την ευκαιρία στον Βέρνερ να πετύχει ένα εύκολο γκολ και 6 λεπτά μετά είπε και πάλι danke στην άμυνα της Ντόρτμουντ και ισοφάρισε σε 2-2.

Η Μπορούσια δεν πτοήθηκε και πήρε και πάλι προβάδισμα στο 56′ με τον Σάντσο από κοντά μετά το γύρισμα του Ρόις, όμως στο 77′ ο Πάτρικ Σικ, με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Η Λειψιά πέτυχε 3+ γκολ για 7ο σερί παιχνίδι στην Bundesliga και αποτελεί τη 2η καλύτερη επίθεση στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (45).
 
Νίκες για Αουγκσμπουργκ, Χόφενχαϊμ

Η Άουγκσμπουργκ είχε εύκολο βράδυ εντός έδρας επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Με πρωταγωνιστή τον Μαξ, οι γηπεδούχοι πήραν σπουδαία νίκη και ανέβηκαν στην 10η θέση της βαθμολογίας. Ο Μαξ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μάρτιν Σμιντ στο πρώτο μέρος ενώ, ο Γεντβάι διπλασίασε τα τέρματα της Άουγκσμπουργκ πριν ο Μαξ στο 72′ γράψει το τελικό 3-0. Διπλό για την Χόφενχαϊμ στο Βερολίνο κόντρα στην Ουνιόν με 0-2 χάρη σε γκολ των Μπαμπού και Μπάουμγκάρτνερ.

Προτεινόμενα Άρθρα