To VAR στη χώρα των VARόνων (pics)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης, το… "δολοφονικό" μαρκάρισμα Ιντέγιε που επισύρει ποινή τιμωρίας δυο αγωνιστικών και το μαρκάρισμα Πασσαλίδη στον αστράγαλο που τιμωρείται με μία μόνο αγνωστική.

Αυτήν την εικόνα (που την βάζουμε καρέ-καρέ) είδε στο VAR ο Ευαγγέλου και θεώρησε ότι είναι εσκεμμένο πάτημα αντιπάλου (Ιντέγιε σε Μάνταλο). Προσέξτε, σε όλη τη διάρκεια της φάσης ο Ιντέγιε στρέφει την προσοχή του προς την κατεύθυνση της μπάλας (η οποία φαίνεται στα τρια πρώτα καρέ), σε κανένα σημείο της φάσης δεν έχει αντίληψη για το που είναι το σώμα του Μάνταλου. Το δε πάτημα είναι τόσο στιγμιαίο, που σε δέκατα του δευτερολέπτου (μεταξύ 5ου και 7ου καρέ) ο Ιντέγιε απομακρύνει το πόδι του μόλις βρίσκει ισορροπία (πατώντας το δεξί πόδι στο έδαφος).

Αυτήν την φάση είδανε στο VAR, σε αυτήν την φάση διαπίστωσαν πρόθεση χτυπήματος αντιπάλου, αυτή είναι η μοναδική κάμερα που μπορεί να καταδείξει πρόθεση καθώς έχει τα σώματα των ποδοσφαιριστών σε πλήρη εικόνα.

Δείτε όμως παρακάτω και την εικόνα που απομόνωσε και χρησιμοποίησε ο Τάσος Κάκκος για να μας πείσει ότι ο Ιντέγιε έκανε αντιεπαγγελματικό φάουλ και δικαίως αποβλήθηκε.

Απομονώνοντας τις φάσεις, όπως επιθυμούν οι εξυγιαντές με τις μονταζιέρες που αντέγραψαν από τους πολιτικούς τους φίλους, ποια η γνώμη του Τάσου Κάκκου για την παρακάτω φωτογραφία; Ο Πέλκας κάνει φιλικό μαρκάρισμα ή αντιεπαγγελματικό πατημα στον αντίπαλό του;
Φυσικά, μαρκάρισμα κίτρινης κάρτας…

Ανακεφαλαιώνοντας, απροσεξία Ιντέγιε κόκκινη κάρτα και 2 αγωνιστικές τιμωρία, μαρκάρισμα του Πασσαλίδη από το Κορδελιό σε παίκτη του Ολυμπιακού που τον έστειλε 1 μήνα εκτός γηπέδων, κόκκινη και 1 αγωνιστική, μαρκάρισμα Πέλκα κίτρινη κάρτα (και πολύ του ήταν). Φυσικά τον ρόλο στην τιμωρία από τις κόκκινες παίζει η αναφορα του ρεφερι στο φύλλο αγωνα και ο Ευαγγέλου εξόντωσε διπλά τον Ιντέγε.

Αυτό είναι το πρωτάθλημα της εξυγίανσης, αυτή είναι η χρήση του VAR στην Ελλάδα των εξυγιαντών. 

Αυτά οφείλει να βλέπει ο Αρειανός και όχι να μαλώνει στα fb με τον αδερφό του συνοπαδό ή να στοχοποιεί τον δικό του πρόεδρο, τον δικό του προπονητή, τον δικό του παίκτη, τον δικό του…ΑΡΗ! Τροφή για σκέψη…

Προτεινόμενα Άρθρα