Ακόμη μία ευκαιρία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ανεβασμένοι οι κιτρινόμαυροι μετά την νίκη επί του Βόλου

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του 2019 βρίσκει τον ΑΡΗ στην Αθήνα, όπου δίνει ακόμη ένα ντέρμπι. Και συγκεκριμένα κόντρα στον Παναθηναϊκό (19:30, NS1, AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4).

Μετά την τεσσάρα επί του Βόλου οι “κιτρινόμαυροι” φιλοδοξούν ότι θα πάρουν ακόμη ένα αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στις θέσεις των πλέι οφ. Συν ότι το σημερινό ματς αποτελεί ακόμη μία ευκαιρία για την πρώτη τους νίκη στην Αθήνα, μετά τις ισοπαλίες με Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενώ εξτρά κίνητρο δίνει το γεγονός ότι είναι ισόβαθμοι με το “τριφύλλι” στους 21 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θέλει την νίκη για τους ίδιους λόγους με τον ΑΡΗ. Δηλαδή την παρμαονή του εντός της ζώνης των πλέι οφ, τα οποία αποτελούν τον στόχο της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

ΑΡΗΣ: Πήρε ψυχολογία και μετράει επιστροφές

Η νίκη επί του Βόλου ήρθε στο κατάλληλο σημείο για τον ΑΡΗ και σε μία στροφή του πρωταθλήματος που δεν υπήρχαν περιθώρια για άλλες απώλειες. 

Η ομάδα πήρε ψυχολογία και παράλληλα μετράει τρία νέα πρόσωπα για το σημερινό ντέρμπι. Ο Νικολά Ντιγκινί επιστρέφει στην αποστολή, όπως επίσης και οι Ματίγια-Σούντγκρεν οι οποίοι εξέτισαν τις τιμωρίες τους στο ματς της περασμένης Πέμπτης.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Ehmann, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Larsson, Diguiny, Bruno Gama, Matilla, Sundgren, Mancini, Lucas Sasha, Ideye, Abou Ba, Korhut, Martinez, Tonso, Δεληζήσης, Φετφατζίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Η επιστροφή στις νίκες και οι σημαντικές απουσίες του Δώνη

Το “τριφύλλι” έσωσε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του ΟΦΗ, αλλά μέτρησε και απώλειες. Ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε και έτσι χάνει το σημερινό ντέρμπι. Ευτυχώς για τον Δώνη ο Πούγγουρας συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, από την οποία απουσιάζουν επίσης οι Κολοβό (τραυματίας) και Γιόχανσον (τιμωρημένος)

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Ξενόπουλος, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Νούνες, Πούγγουρας, Καμπετσής, Βαγιαννίδης, Ζαγαρίτης.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

16η αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΡΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ: “Ολυμπιακό Στάδιο”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χασάν Κούλας (Ξάνθης), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

Προτεινόμενα Άρθρα