ΠΑΟ-ΑΡΗΣ: Το παρελθόν (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη ένα παιχνίδι στην πολυετή προϊστορία του με τον Παναθηναϊκό, την οποία έχει επίσης… απέναντί του.

Οι μνήμες του ΑΡΗ από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, μόνο καλές δεν είναι. Και ο λόγος βρίσκεται στις μόλις τέσσερις νίκες της ομάδας στην έδρα των “πρασίνων”, σε σύνολο 54 αγώνων, έχοντας από την άλλη 41 ήττες και άλλα εννέα παιχνίδια στ αοποία έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η φυσική έδρα του Παναθηναϊκού είναι αυτή που έχει τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις αναμετρήσεις ΑΡΗ και Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει 33 φορές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι Θεσσαλονικείς έχουν σημειώσει δύο από τα τέσσερα “διπλά” που μετρούν κόντρα στους «πράσινους». Στις 28 έχει σταματήσει το “τριφύλλι” ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στη Λεωφόρο ο ΑΡΗΣ έχει γνωρίσει και την πιο βαριά του ήττα από τον Παναθηναϊκό, με το 7-1 της σεζόν 1972-73.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, τα δεδομένα είναι κάπως καλύτερα για τον ΑΡΗ. Εκεί μετράει δύο νίκες, μίας εκ των οποίων είναι και η τελευταία που έχει πανηγυρίσει με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει 13 από την δική του πλευρά. Εξι είναι τα ματς του ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δύο σημερινούς αντιπάλους, στα οποία μοιράστηκαν τους βαθμούς.

Η τελευυταία νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν την σεζόν 2006-07 με το 0-1 χάρη σε γκολ του Νασιμέντο Μπελέμ.

Προτεινόμενα Άρθρα