Εφτασε κοντά, κρατάει τον βαθμό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σκόραρε ο Φετφατζίδης αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ

Ο ΑΡΗΣ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ (0-0) αλλά έτσι όπως πήγε το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίσει την νίκη. 

Οι “κιτρινόμαυροι” ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά σε ακόμη ένα ντέρμπι στην Αθήνα όμως τους έλειπε το κάτι παραπάνω επιθετικά ώστε να φτάσουν σε ένα “τρίποντο” που θα τους ανέβαζε στην 4η θέση της βαθμολογίας. 

Στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλοί ανασταλτικά, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει φάσεις στην επανάληψη και να έχει δοκάρι στο 83′. Σε ένα δεύτερο μέρος όμως στο οποίο απείλησε και ο ΑΡΗΣ, σκοράροντας με τον Φετφατζίδη και το VAR να ακυρώνει σωστά το τέρμα του διεθνή άσσου. 

ΑΡΗΣ: Ένα νέο πρόσωπο (4-4-2)

Οι τρεις επιστροφές που μέτρησε ο Ένινγκ, δεν άλλαξαν τόσο πολύ την ενδεκάδα. Ο Γερμανός διατήρησε τον Ρόουζ στο δεξί άκρο της άμυνας, την οποία συμπλήρωναν οι Βέλεθ, Δεληζήσης και Κόρχουτ μπροστά από τον Κουέστα. Αλλαγή υπήρξε όμως στα χαφ όπου ο Τόνσο έμεινε εκτός και ο Ματίγια επανήλθε στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Σάσα. Γκάμα-Φετφατζίδης ήταν πάλι στα εξτρέμ και ο Ιντέγε με τον Λάρσον στην επίθεση. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Επιθετικό σχήμα από τον Δώνη (4-2-3-1)

Ο Γιώργος Δώνης έδειξε πόσο ανάγκη έχει την νίκη, με τις επιλογές του στην ενδεκάδα. Δηλαδή ένα αρκετά επιθετικό σχήμα, με δύο φορ. 

Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, με τους Πούγγουρα και Νούνες να είναι μπροστά ως δίδυμο στα στόπερ. Ο Αποστολάκης κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Γιόχανσον στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ινσούα παρέμεινε στο αριστερό. Κουρμπέλης και Δώνης ήταν το δίδυμο στα χαφ. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Μακέντα, με τους Μπουζούκη-Χατζηγιοβάνη στα πλάγια και τον Περέα στην κορυφή της επίθεσης. 

Ημίχρονο με λίγα πράγματα

Από την στιγμή που δεν είναι πολλά αυτά που χωρίζουν ΑΡΗ και Παναθηναϊκό, ήταν δεδομένο ότι το τακτικό κομμάτι θα έπαιζε μεγάλο ρόλο. Όπως και έγινε στο πρώτο μέρος. 

Οι φιλοξενούμενοι εκπόνησαν αρκετά ικανοποιητικά το πλάνο του προπονητή τους. Συγκεκριμένα “φόρτωσαν” τον άξονα και περιόρισαν σημαντικά το παιχνίδι των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην γίνονται απειλητικοί και τους στόπερ να “καθαρίζουν” ό,τι γέμισμα γινόταν. 

Η πιο κλασσική ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον ΑΡΗ. Στο 12′ οι παίκτες του Ένινγκ κυκλοφόρησαν κάλα την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Λάρσον στην περιοχή, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Διούδης. 

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε κάλλιστα να απειλήσει περισσότερο αφού είχε τους χώρους -περιμένοντας πίσω τον Παναθηναϊκό- και το γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον όμως δεν του “εβγαιναν” οι συνδυασμοί.  

Βροχή, γκολ-οφσάιντ και δοκάρι

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε προς το καλύτερο, αποκτώντας ρυθμό αλλά και περισσότερες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. 

Το σημείο αναφοράς βέβαια του ματς ήταν το 62ο λεπτό με το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ στο ματς, αλλά σωστά η προσπάθεια του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός ασπάντησε με το κοντινό πλασέ του Μακέντα που πέρασε λίγο άουτ. Βέβαια η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 83′, όταν η κεφαλιά του Κουρμπέλη σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Χουλιάν Κουέστα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρόουζ με δική του κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει μόλις λίγα μέτρα έξω από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στα πόδια του αλλά το ματς έδειχνε ότι μπορούσε να πάει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση μέχρι το τέλος. Μάλιστα ο ΑΡΗΣ στην τελευταία φάση είχε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα και να πάρει την νίκη αλλά ο Τόνσο άργησε νε πετάξει στον χώρο για τον Ντιγκινί.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χασάν Κούλας (Ξάνθης), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39′ Δώνης/-
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: –

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Αποστολάκης, Νούνες, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (66′ Ζαχίντ), Περέα (83′ Καμπετσής), Μπουζούκης (74′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα. 

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (58′ Μαντσίνι), Φετφατζίδης (90’+2′ Ντιγκινί), Λάρσον (71′ Τόνσο), Ιντέγε

Προτεινόμενα Άρθρα