Ο Λεβαντόφσκι κορυφαίος σκόρερ του 2019!

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από κάθε άλλον στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν και αναμένεται με την ολοκλήρωση του έτους να αναδειχθεί κορυφαίος του 2019.

Κάθε φορά που μια χρονιά φτάνει προς το τέλος της, η προσοχή στρέφεται στο ποιος έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν. Για δεύτερη χρονιά μέσα στην δεκαετία, δεν θα είναι ένας εκ των Μέσι ή Ρονάλντο. 

Ο Χάρι Κέιν «έσπασε» πρώτος το δίπολο το 2017 με 56 γκολ σε 52 παιχνίδια φορώντας την φανέλα της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας, ενώ τώρα δεύτερος θα είναι ο Λεβαντόφσκι. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια, γιατί από τους παίκτες που είναι σχετικά κοντά του σε αριθμό τερμάτων, μόνο οι Στέρλινγκ, Μοράλες και Αγουέρο έχουν να παίξουν επίσημα παιχνίδια μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Ο Πολωνός άσσος της Μπάγερν είναι από τους κορυφαίους φορ σε όλη την Ευρώπη εδώ και μια δεκαετία, όταν το 2010 υπέγραψε για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και, στα 31 του δεν δείχνει να έχει όρεξη να σταματήσει.

Για ακόμη μια χρονιά, 4η σερί, πέρασε το φράγμα των 40 γκολ ενώ την παρούσα σεζόν μετράει ήδη 30 τέρματα σε 25 παιχνίδια. 

Στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας τον Μάιο και τη νίκη των Βαυαρών επί της Λειψίας με 3-0, κατάφερε να περάσει τον Γκερντ Μίλερ ως ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε τελικούς κυπέλλων Γερμανίας.

Φέτος έχει πετύχει 54 γκολ σε 58 αγώνες και με διαφορά μόλις τεσσάρων τερμάτων περνάει τον Λιονέλ Μέσι, με τον οποίο έχει τις ίδιες συμμετοχές.

Πίσω τους ακολουθεί ο Μπαπέ που βρήκε 44 φορές δίχτυα σε 49 ματς ενώ η δεκαμελής λίστα συμπληρώνεται ως εξής:

– Ραχίμ Στέρλινγκ – 41 γκολ σε 61 παιχνίδια (Μάντσεστερ Σίτι & Αγγλία)
– Κριστιάνο Ρονάλντο – 39 γκολ σε 50 παιχνίδια (Γιουβέντους & Πορτογαλία)
– Αλφρέδο Μορέλος 38 γκολ σε 53 παιχνίδια (Ρέιντζερς & Κολομβία) 
– Αντράζ Σποράρ – 36 γκολ σε 46 παιχνίδια (Σλόβαν Μπρατισλάβας & Σλοβενία)
– Έρικ Σόργκα – 35 γκολ σε 45 παιχνίδια (Φλόρα & Εσθονία)
– Καρίμ Μπενζεμά – 35 γκολ σε 50 παιχνίδια (Ρεάλ Μαδρίτης)
– Σέρχιο Αγουέρο – 35 γκολ σε 49 παιχνίδια (Μάντσεστερ Σίτι & Αργεντινή)

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X