Δεν αποφάσισε απλά να κάνει την διαφορά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο αναγεννημένος Φετφατζίδης και η διαχείρισή του από έναν ολόκληρο οργανισμό

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε με την ισοπαλία στον Παναθηναϊκό και ακόμα μία “ηχηρή” εμφάνιση από τον Γιάννη Φετφατζίδη. 

Κανένας βέβαια δεν περίμενε την εμφάνιση του διεθνή άσσου στο ΟΑΚΑ προκειμένου να συνδειδητοποιήσει ότι φέτος διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του. Ηταν όμως μία ακόμα επιβεβαίωση.

Μπορεί να είναι άδικο για τον σταθερά καλό Λούκας Σάσα, στερείται όμως μίας βασικής αρετής που διαθέτει ο Φετφατζίδης. Αυτήν δηλαδή του παίκτη ο οποίος μπορεί να αλλάξει ένα ματς με μία μόνο ενέργεια. 

Ο 29χρονος εξτρέμ είναι αναγεννημένος και έχει αφήσει πίσω του χρονιές όπως η περσινή κατά την οποία προβλημάτισε με την παρουσία του. Τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τον ΑΡΗ.

Στον ΑΡΗ αντιλήφθηκαν ότι ο “Φέτφα” είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή αλλά και ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας. Και με βάση αυτά τον διαχειρίστηκαν ώστε να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Η αρχή όλων ήταν το σταθερό περιβάλλον που προσέφερε η ομάδα στον παίκτη. Δηλαδή ένα διετές συμβόλαιο με το οποίο ένιωσε ότι βρίσκει πάλι ένα ποδοσφαιρικό “λιμάνι”. Συν φυσικά το αξιοσέβαστο ποσό -για τα δεδομένα της ομάδας- το οποίο του προσέφερε ο Θεόδωρος Καρυπίδης. 

Από εκεί και πέρα ήταν θέμα κάποιων καλών εμφανίσεων οι οποίες θα του έδιναν την απαιτούμενη ώθηση. Και φυσικά η επιστροφή του στην Εθνική μέσω του ΑΡΗ. Κάτι που αντιλαμβάνεται ο Φετφατζίδης και σίγουρα του δίνει εξτρά κίνητρο για να συνεχίζει τις υψηλές… πτήσεις. 

Είναι όμως και η διαχείριση του παίκτη στην καθημερινότητα της ομάδας. Σε αυτήν έχει συμβάλλει το τελευταίο διάστημα ο Μίχαελ Ένινγκ όπως νωρίτερα έκανε και ο Τόλης Τερζής. Να νιώσει δηλαδή σημαντικός και πόση διαφορά μπορεί να κάνει στην ομάδα. 

Δεν αποφάσισε λοιπόν απλά να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει ξανά ο παίκτης που μπορεί να αλλάζει την ροή των αγώνων. Ηταν το περιβάλλον που τον ώθησε προς αυτήν την κατεύθυνση, μαζί φυσικά και με την δική του θέληση για να παρουσιάσει ξανά αυτήν την εικόνα. Ένας παίκτης τον οποίο ο ΑΡΗΣ χρειάζεται για να πετύχει τους φετινούς του στόχους. Και ένας παίκτης από τον οποίο στο μέλλον μπορεί να βγει ωφελημένος και οικονομικά. 

Προτεινόμενα Άρθρα