"Έχουμε το πλεονέκτημα του κόσμου"

από AllAboutARIS

Απόλυτα προετοιμασμένος για το ντέρμπι εμφανίστηκε ο Μίκαελ Ένινγκ με δηλώσεις του στη NOVA χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για τα αγωνιστικά πλάνα.

Ο προπονητής του ΑΡΗ επισήμανε ότι όλοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και ότι το κίνητρο είναι μεγάλο για νίκη. Δεν παρέλειψε βέβαια να βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο του ΑΡΗ που θεώρησε ότι είναι μεγάλο προσόν για τον σύλλογο και θα βοηθήσουν στο μέγιστο βαθμό αύριο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στην κάμερα της NOVA εν όψει του αυριανού ντέρμπι:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ και πως το περιμένει: “Το ντέρμπι είναι πάντα το αλατοπίπερο στο ποδόσφαιρο, κάθε ομάδα θέλει τη νίκη για την ιστορία της, εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.”

Για την διακοπή και το γεγονός πως ήταν πιθανή η αναβολή της αγωνιστικής: “Περίεργη διακοπή, μέχρι προχθές δεν ξέραμε αν θα γίνει το παιχνίδι. Έφερε γενικά μια αναστάτωση σε όλους. Εμείς όμως πάντα προετοιμαζόμασταν με δεδομένο ότι θα γίνει το παιχνίδι. Πλέον έχω στην διάθεσή μου και έναν ικανό επιθετικό οπότε είμαι ευχαριστημένος και σε αυτό το κομμάτι.”

Για τα αγωνιστικά προβλήματα: “Μόνο ο Μάρτιν είναι εκτός, δεν είναι σοβαρό αυτό που έχει, θα τον χρειαστούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όλοι οι άλλοι είναι ετοιμοπόλεμοι.”

Για το γεγονός ότι δεν ηττήθηκε η ομάδα στο τελευταίο ντέρμπι: “Είναι καλό να πηγαίνεις με καλό αποτέλεσμα στην διακοπή. Στο ντέρμπι με ΠΑΟ βέβαια θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, είχαμε τις ευκαιρίες, είναι όμως θετικό ότι δεν χάσαμε. Τώρα όμως ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, κοιτάμε μπροστά.”

Για τα αγωνιστικά πλάνα εν όψει ΠΑΟΚ: “Θα αποφύγουμε να συζητήσουμε τα τεχνικά πράγματα. Δεν έχει σημασία με τι ιστορικό έρχεται η αντίπαλη ομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας, είναι μια νέα χρονιά, ένα νέο κεφάλαιο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο παρελθόν”

Για το πως αντιμετωπίζουν οι παίκτες το ντέρμπι: “Η ατμόσφαιρα είναι έξοχη. Είναι τα ματς που λατρεύουν οι ποδοσφαιριστές. Το ξέρω και εγώ ως προπονητής που ήμουν στην Γερμανία. Μεγάλο το κίνητρο, θέλουν όλοι τη νίκη και θα δώσουν τα πάντα αύριο.

Παίζουμε πάντα για τη νίκη αλλά αύριο είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι.”

Για το σύστημα: “Κάποιες φορές παίζουμε με 3 μπροστά, κάποιες με 4. Σημαντικό είναι αύριο να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες στο ματς και υπεραριθμία σε πολλούς τομείς, να κερδίσουμε τις κόντρες, τις μάχες και αυτό θα κάνουμε. Δεν έχει σημασία το σύστημα.”

“Δεν είναι σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι, τα αδύναμα και δυνατά σημεία του αντιπάλου, αλλά τα δικά μας στοιχεία και εμείς έχουμε μαζί στην εξίσωση τον κόσμο που θα αποτελέσει τον 12ο παίκτη μας και πάλι.”

Για την μεταγραφική περίοδο: “Έχουμε ανάγκες, θα δούμε τι είναι έξυπνο να κάνουμε. Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες και δυνατότητες, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή.”

Προτεινόμενα Άρθρα